Meclis'te 'obezite' atışması

Meclis'te dün gece yapılan görüşmelere 'obezite' atışması damgasını vurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Meclis Genel Kurulu’nda dün gece Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı arasında “obezite” atışması yaşandı. Atıcı, “Sağlık Bakanlığı olarak bir broşür hazırladınız beslenmeyle ilgili ama Sağlık Bakanlığı logosu altında diyorsunuz ki ‘Makarna yiyin.’ Altında AKP'nin adayının makarna reklamı var” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda dün gece Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde “obezite” atışması yaşanırken tutanaklara şu konuşma yansıdı:

Atıcı: Sağlık Bakanlığı olarak bir broşür hazırladınız beslenmeyle ilgili, çok güzel, diyor ki: ‘Kime inanalım, nasıl beslenelim?’ Güzel. İnsanların nasıl besleneceğini yazmışsınız -özellikle kararttım, reklam olmasın diye, ben o utancı yaşamayayım diye- ama Sağlık Bakanlığı logosu altında diyorsunuz ki: ‘Makarna yiyin.’ Altında AKP'nin adayının makarna reklamı var. Böyle bir şey olur mu Sayın Bakan? Benim Sağlık Bakanlığım kalkıp da bir makarna reklamı yapacak kadar düştü mü? Bunu nasıl bize yaşattınız?

Makarnayla uğraşan bir Sağlık Bakanlığının ileri teknolojiyle uğraşacağını biz nasıl anlayacağız? Nasıl inanacağız buna? Hiçbir şekilde bize bunu yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Buradan derhâl bunu yapanların cezalandırılması gerektiğini söylüyorum, sizi uyarıyorum, size şikâyet ediyorum bu insanları Sayın Bakan, lütfen en kısa sürede gereğini yapın.

"Popülist bir tarz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu (Edirne) - Arkadaşlar, ben şurada polemiğe girmeyeceğim, polemiğe girmiyorum.

Bakın, ben bu anlamda komisyonlarda ve samimiyetle ister CHP'den gelsin ister MHP'den gelsin ister HDP'den gelsin, arkadaşlar, doğru olduğuna inandığımız her önerinin başımızın üstünde yeri var. Ben Aytuğ Bey'e -burada isim vererek- bir konuda sitem etmek istiyorum kürsüden: İşte bu obeziteyle ilgili veya sağlıklı beslenmeyle ilgili, konuyu bana iki üç saat önce gösterdi. Ben de kurum başkanımızı aradım, dedim ki: Bu yanlışlığı yapan arkadaşımızla ilgili gerekeni yapın. Şimdi, orada bunu söyledikten sonra ve bununla ilgili gerekeni yapacağımızı onun yanında, kurum başkanıyla konuştuğum hâlde bu kürsüde, çok böyle popülist bir tarzı Aytuğ Bey'e yakıştıramadığımı ifade ediyorum ama yine de o söylemeseydi ben burada onu söylemeyecektim.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu (Edirne) - Ben de dedim ki: "Gereğini yapacağım." Sizin yanınızda yaptım.

Aytuğ Atıcı (Devamla) - "Gereğini yapacağım." dediniz ama "Memnun olurum, kürsüden de söyleyin." dediniz.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu (Edirne) - Öyle bir şey yok… 

Bu konularda ilginizi çekebilir