Meclis'te "Gezi" gerilimi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP arasında "Gezi Parkı" tartışması yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, "TBMM'de siyaseti yapamayanlar sokaktaki çocukların eylemlerine sığınıp onlar üzerinden siyaset yapmaya başlıyorlar" sözüne CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Çocukken anne babalarımız şöyle söylerdi, lüzumsuz ampulleri, lambaları söndürün. Sizin lüzumsuzluğunuz inanın halk tarafından idrak edildi" dedi. 

Meclis Genel Kurulu'nda, BDP'nin grup önerisi üzerinde yapılan görüşmeler AK Parti ve CHP arasında "Gezi Parkı" tartışmalarına neden oldu. 
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in, "Demokrasiyi gideceği yere ulaşmak için bineceği tren olarak gören bir Başbakan var" sözüne AK Parti milletvekilleri sert tepki gösterdi. 

Ağaç sevgisini dar ağacını yapmek için bilirsiniz
Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "TBMM'de siyaseti yapamayanlar sokaktaki çocukların eylemlerine sığınıp onlar üzerinden siyaset yapmaya başlıyorlar. Şu anda ana muhalefet partisinin dikkat etmesi gereken en önemli nokta. Muhalefet boşluğundan dolayı sokaktaki çocukları bazı şeyler ifade ediyorlar. Sizi seçenler niye buraya gönderdi? Konuşun diye gönderdi, sizi seçenler eylem yapmak için göndermedi. İsyana teşvik etmek için oraya göndermedi sizi. Ağaç sevgisi diye ortaya çıkıp oradaki gençlerin ölümüne, polisin şehit olmasına sebep olun diye göndermedi sizi. Ağaç sevgisini dar ağacını yapmak için bilirsiniz" diye konuştu. 

Sokaktaki insanlar sizi lüzumsuz ampul olarak görüyor
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da, "Zannederim emir büyük yerden geldi. Başbakanınız yollara düşmüş, emir vermiş sanıyorum biraz daha ortamı germek ve tansiyonu yükseltmek için düğmeye basıldığı anlaşılıyor. Siz sanki başkasının tarlasına girmiş gibisiniz. Bu memleket sizin değil gibi davranıyorsunuz. Başkasının tarlasına giren hoyratlar vardır ya aynı onlar gibi davranıyorsunuz. Yakıyorsunuz, yıkıyorsunuz…Çocukken anne babalarımız şöyle söylerdi, lüzumsuz ampulleri, lambaları söndürün. Sizin lüzumsuzluğunuz inanın halk tarafından idrak edildi. Sokaktaki insanlar sizi lüzumsuz ampul olarak görüyorlar. Lüzumsuz ampulün de yakında söndürüleceğine eminim, halk tarafından söndürüleceğine" dedi. 

Rize'de sorumlu Belediye Başkanı'dır
CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan da, Rize'de yaşanan olaylara değinerek, "Rize'de bütün olayların sebebi bir haftadır orada Başbakan lehine slogan attıran Belediye Başkanı Halil Bakırcı'dır. Olaylara katılan gençler Halil Bakırcı'nın etrafında toplanan bir kısmı tinerci ve kendileri taraftarlar grubu adı altında Rize'de geçinen arkadaşlardır. Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın kışkırtmasıyla yapılmıştır" iddiasında bulundu.