Anayasa değişikliği komisyonda

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin anayasa değişiklik teklifi, Meclis Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Toplantı salonunun kalabalıklığı nedeniyle bazı vekiller ayakta durmak zorunda kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Partili 316 milletvekilinin imzasıyla verilen, AK Parti ile MHP'nin üzerinde uzlaştığı anayasa değişikliği teklifi TBMM Anayasa Komisyonu'nda ele alınmaya başlandı

Anayasa Komisyonu'nun teklifle ilgili dün 16.00'da başlayan görüşmelerinin aralıksız her gün sürmesi ve bu çerçevede yaklaşık bir haftada tamamlanması bekleniyor.

Yer sorunu yaşandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı komisyondaki görüşmelere, Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop başkanlık ediyor. Toplantıya komisyon üyesi olmayan milletvekillerinin de katılımı nedeniyle yer sorunu yaşanıyor.

Muhalefet temsilcileri toplantının daha büyük salona alınması yönünde teklif getirirken, Şentop en büyük salonun bu olduğu gerekçesiyle öneriyi geri çevirdi.

Komisyonun ilk toplantısına yaklaşık 200 kişinin katıldığı ifade ediliyor.

'TBMM'yi tabuta koyup çivi mi çakacağız'

Komisyonun ilk toplantısında söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan teklifin rejimi tartışmaya açtığını belirterek şunları söyledi:

"Bu teklifle tartışacağımız şey TBMM'yi tabuta koyup üstüne çivi mi çakacağız, yoksa güçlendirecek miyiz? Biz kişinin kimliği ile ilgili değiliz, bu ben de olabilirim ama tartışmaların özü bizim için budur."

'Anayasa yapma koşulu bulunmuyor'

HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da, Türkiye'de şu anda anayasa yapma koşulu bulunmadığını belirterek "Anayasa ile ilgili yol temizlenmeden neyi tartışacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

Yeni Anayasa ile neler değişiyor?Yeni Anayasa ile neler değişiyor?

Bu konularda ilginizi çekebilir