Memur alımında program dışına çıkılmayacak

Maliye Bakanı Şimşek bütçe ve OVP öngörülerinin dışında memur alımı yapılmayacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bütçe ve Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülenin dışında kamu alımının yapılmayacağını bildirdi.

Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığının 40 bin öğretmen talebinin karşılandığın belirterek, İçişleri Bakanlığının 20 bin polis alımı alımıyla ilgili talebinin bulunduğunu kaydetti. Doktor ve sağlık çalışanlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü açıklayan Şimşek, denetim elemanı alımında sınırlama olmadığını belirtti. Bakan Şimşek, stopajla ilgili düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını da söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın Kayıt Dışılık: Nedenler, Sonuçlar, Politikalar” Türkiye Ülke Ekonomik Raporu konferansında açıklamalarda bulundu.

Şimşek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın kamuya yapılacak personel alımlarla ilgili açıklamasının hatırlatılmasına yönelik soruyu yanıtladı.

Bakan Şimşek, kamu personeli alımlarını Bütçe ve Orta Vadeli Programa göre yapacaklarını herhangi bir sapmanın söz konusu olmayacağını bildirdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığının 40 bin öğretmen talebinin karşılandığın açıkladı. Şimşek, İçişleri Bakanlığının 20 bin polis alımı alımıyla ilgili talebinin bulunduğunu belirterek, doktor ve sağlık çalışanlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Şimşek, denetim elemanı alımında sınırlama olmadığını da sözlerine ekledi. Şimşek, bir soru üzerine 40 bin öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan çalışma çerçevesinde büyük bir bölümünün kadrolu olacağını belirti. 38 bin özürlü istihdamın öngörüldüğünü ancak bunun tamamının 2010 yılında istihdam edilmeyeceğini bildiren Şimşek, 2010 yılında 7 bin akademik kadronun açılacağını belirtti.

Bakan Şimşek kamu personel alımıyla ilgili toplam bir rakam vermekten kaçındı. Alımların Bütçe ve OVP alımları çerçevesinde yapılacağın tekrarladı.

Bir soru üzerine Bakan Şimşek stopajla ilgili düzenlemenin bakanlar kurulunda imzaya açıldığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir