Memur-Sen'den açılıma destek

Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu, siyasi partilere seslenerek, "Bu ülkenin sorunlarının çözümü için varsa bir öneriniz, ortaya koyun. Yoksa tıkamayın." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, siyasi partilere seslenerek, "Bu ülkenin sorunlarının çözümü için varsa bir öneriniz, ortaya koyun. Yoksa tıkamayın. Milletten aldığınız iradeyi millet için kullanın" dedi.

Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen Mersin Şubesince düzenlenen iftar yemeğinde, sendikacılığı, emeği ve alın terini pazarlık konusu yapmadan, özelde üyelerinin özlük haklarını, genelde Türkiye'nin geleceğini dert edinerek yerine getirdiklerini söyledi.

Türkiye gündeminde son günlerde çok önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Gündoğdu, bunların başında "demokratik açılım" ve "memur açılımı" geldiğini vurguladı.

Hükümetin "memur açılımı konusunda sınıfta kaldığına hep birlikte tanık olduklarını" öne süren Gündoğdu, şöyle konuştu:

"İsterdik ki bugün burada memur açılımındaki Hükümetin müjdesini verelim. Ama olmadı. Ülkenin 2002 yılından 2008'e kadar yüzde 42,9 büyümesini sağlayan iktidar, memuru sadece enflasyona ezdirmeyerek, memurun hakkını vermeye çalıştı. 2009 yılında aldığımız zam, yüzde 2.5 enflasyonun üzerinde çıktı. Neredeyse kamu işveren kurumu, bunu da mahsuplaştırmak için masaya getirdi. Milli geliri 3 bin dolardan aldılar, bugün krize rağmen 9 bin 90 dolarda. Öyleyse soruyorum Türkiye büyüyorsa, neden memur büyümesin?"

"İktidara teşekkür ediyorum"

Konuşmasına "iktidara teşekkür ediyorum" diye devam eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

"İş başına geldiklerinde bu ülkenin 3 tarafı deniz, dört bir tarafı düşmandı. Kendi dindaşlarımızı bile düşman zannedip, kavga ediyorduk. Bugün dört bir tarafımız düşman değil, Rusya ile bile toplu sözleşme imzalıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 8 yıl öncesinin korku devleti olmaktan kurtulup, memuruyla toplu sözleşmeyi imzalamak zorundadır. AB'ye tam uyum çerçevesinde muhalefetin de desteğiyle yüzlerce karar alınıyor. Ama hala memur işçisiyle imzalanacak sözleşme bekliyor."

"Demokratik açılım"

Demokratik açılımı çok önemsediklerini ifade eden Gündoğdu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın bu kapsamdaki ziyaretine de "çok önemli" diye tabir ettiği bir raporla katıldıklarını vurguladı.

"30 yıldır Türkiye'de alın teri, can, emek, para ve kardeşliği sömüren bu illetten kurtulalım istiyoruz" diyen Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Bir tarafta teröre doğrudan destek veren siyasi partiler ve sendikalar, diğer tarafta terörün oluşturduğu acıdan şehitlik istismarı ile rant elde etmek isteyen ve bunun için elini ovuşturan siyasi partiler ve sendikacılar... Bu oyuncak kesinlikle ellerinden alınmalıdır. Sorunun çözümünde yol haritası bellidir. Bu reçete, kardeşlik ve medeniyet değerlerimizin yeniden hatırlanmasıdır.

Siyasi partilere sesleniyorum, bu ülkenin sorunlarının çözümü için varsa bir öneriniz, ortaya koyun. Yoksa tıkamayın. Milletten aldığınız iradeyi millet için kullanın. İktidara sesleniyorum, demokratik açılımı anlamlı hale getirirseniz, memur açılımında sınıfta kalmanızı affedebiliriz. Memur açılımının anlamlı hale gelmesinin tek yolu ise sivil ve özgürlükçü bir anayasadır."

Gündoğdu, gecede, kentte eğitim alanında desteklerde bulunan hayırsever iş adamı Mahmut Arslan ve Eyüp Aygar'ın kızı Hatice Aygar'a plaket verdi.