Mercedes'in satışları arttı

Mercedes Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Akdeniz, bu yılın ilk dört ayındaki satışlarda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20'nin üzerinde artış olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Mercedes Benz Türk Anonim Şirketinin Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Tufan Akdeniz, ekonomideki olumlu gelişmelere bağlı olarak binek ve ticari amaçlı otomobil satışlarında hızlı yükseliş görüldüğünü, Mercedes olarak bu yılın ilk dört ayındaki satışlarda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20'nin üzerinde artış yakaladıklarını söyledi.

Akdeniz, Mercedes'in Antalya Hastalya Bayi merkezinde, turizm kuruluşlarından Tez Tur, Kemer Tur Taksi ve Derviş Tur'a satılan toplam 28 ticari aracın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, sektörde çok iyi bir talep artışı görüldüğünü, ülke genelinde bu yılın ilk dört ayında satılan otomobil sayısındaki artışın, kriz döneminde ÖTV indirimi sırasında yapılan satış hızından daha yüksek bir noktaya çıktığını kaydetti. Aynı artış eğiliminin Avrupa'da da görüldüğünü belirten Akdeniz, otomobil sektörü beklentilerine üzerinde bir iyileşme olduğunu vurguladı.

"Pazardaki gelişmeler sevindirici. Taleplerde yoğun bir hareketlilik var' diyen Akdeniz, Mercedes olarak esnek bir üretim politikası izlediklerini, sözleşmesi yapılan ve görüşmeleri devam eden satış işlemleri de dikkate alındığında, ilk dört ayda yakaladıkları yüzde 20'nin üzerindeki artışı, yaz döneminde daha da yukarı çekebileceklerini belirtti. Akdeniz, gelen taleplere bakıldığında bu artışı yüzde 30'a yükseltmeyi hedeflediklerini ifade ederek, "Kuvvetli bir yaz geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Otomobil satışlarındaki artışı ekonomideki genel iyileşme, refahın artması ve Türk lirasının değer kazanmasına bağlayan Akdeniz, liranın değer kazanmasıyla ithal otomobillere talebin de artığına işaret etti. Akdeniz, 2008 yılında başlayan ve 2009'da devam eden kriz sırasında otomobil alımında tüketicinin yaptığı ertelemeyi kaldırmasının da, satışları artırdığını söyledi. Akdeniz, şöyle devam etti:

"2010 için yılbaşından önceki öngörülerimizde, '2010 da 2009 gibi olur' gibi düşünüyorduk ama ilk dört aydaki otomobil satışları ve talepteki artış, bu beklentiyi çok yukarı çekti. Tüm ürün gruplarında iyileşme var. Şu anda Mercedes olarak ÖTV indirildiğinde satılan rakamları aştık. Yani ÖTV teşviği varken ulaştığımız rakamların ilerisindeyiz. 2009'da 3 bin dolayında hafif ticari araç satışı yapmıştık. İlk dört aydaki gelişmelere ve talep artışına baktığımızda bu yılın sonunda bu sayının 4 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz."

Akdeniz, Mercedes olarak turizm sektörünün de ihtiyaç duyduğu özellikleri ve kaliteyi öngören araç ürettiklerini, önemli olanın bir müşteriye 20 -30 araç satmak olmadığını, doğru ürün satarak müşterilerinin para kazandığını ve onların bir ekonomi yaratabildiğini görmek olduğunu kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir