Merkel, 29-30 Mart'ta Türkiye'ye geliyor

Merkel'in iki günlük ziyaretinde Kıbrıs, AB, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 29-30 Mart tarihlerinde Türkiye'ye yapacağı resmi ziyaret sırasında iki ülke ilişkilerinin yanısıra, AB'ye üyelik süreci, Kıbrıs sorunu, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Merkel'in Devlet Bakanı Maria Böhmer, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, iş adamları ve basın mensuplarının da yer aldığı kalabalık bir heyetle Başbakan Erdoğan'ın davetlisi olarak 29-30 Mart tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirerek Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunacağı belirtildi.    

Açıklamaya göre, Merkel başkentteki temasları kapsamında, 29 Martta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek. Başbakan Erdoğan'la baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirilecek. Erdoğan'ın onuruna vereceği akşam yemeğinin ardından Merkel, aynı gün İstanbul'a geçecek.      

Merkel, 30 Martta İstanbul'da Başbakan Erdoğan'la birlikte 'Essen/Ruhr Bölgesi ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentleri' temalı kültürel etkinlik ile Türk ve Alman iş adamlarının yer alacağı İş Forumu Toplantısı'na da katılacak ve aynı gün Türkiye'den ayrılacak.     

Açıklamada, "Şansölye Merkel'in Türkiye ziyareti, Almanya'da 27 Eylül 2009 tarihinde düzenlenen genel seçimlerin ardından iki ülke arasında Başbakan düzeyinde ilk ziyarettir. Görüşmeler sırasında ikili ilişkilerimizin tüm veçheleri, AB'ye üyelik sürecimiz, Kıbrıs sorunu, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacaktır" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir