Merkez'de başkan yardımcılığı atamaları yapıldı

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığ’na Doç. Dr. Mehmet Yörükoğlu ile Necati Şahin’in ataması yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Merkez Bankası Başkan Yardımcılığ’na Doç. Dr. Mehmet Yörükoğlu ile Necati Şahin’in ataması yapıldı. Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) Müsteşar Yardımcılığı’na İhracat Genel Müdürü İbrahim Şehel atanırken, Türk İşbirliği Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na Serdar Çam getirildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı ile Devlet Bakanlıklarına Ait Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcılığı’na Doç.Dr. Mehmet Yörükoğlu yeniden atanırken, Merkez Bankası Banka Meclis Üyesi Necati Şahin’in de Başkan Yardımcılığı’na ataması yapıldı. Necati Şahin, 2004 yılından bu yana Merkez Bankası’nda Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapıyordu. 1955 yılında Çorum’da doğan Necati Şahin, 1977 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Şahin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Teftiş Kurulunda Müfettiş Yardımcılığı ve Müfettişlik görevlerinde bulunduktan sonra 1999 yılında Başmüfettiş oldu. 1 Mayıs 2004’te Banka Meclisi Üyesi oldu.

Şahin, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda açık bulunan Müsteşar Yardımcılığına, İhracat Genel Müdürü İbrahim Şenel’in ataması yapılırken, ondan boşalan İhracat Genel Müdürlüğü’ne, Serbest Bölgeler Genel Müdürü Tarık Sönmez getirildi. Açık bulunan İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı’na ise aynı yer Dış Ticaret Uzmanı Yavuz Özutku’nun ataması yapıldı. DTM’de açık bulunan Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına aynı yer Daire Başkanı Alper Kurtoğlu getirilirken, açık bulunan Standardizasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı’na aynı yer Daire Başkanı Mehmet Halil Madazlı’nın atanması yapıldı. Açık bulunan Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na Serdar Çam atandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir