Mersin'de orman yangını

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde inşaatı devam eden Akkuyu Termik Santrali'nin yakınındaki ormanlık alanda sabah saatlerinde çıkan yangın nedeniyle 200 kişinin yaşadığı Koçaşlı Mahallesi boşaltıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabah saat 08.00 sıralarında Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli ve Koçaşlı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda nedeni belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen alevlere, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 200 kişilik ekiple birlikte 5 yangın söndürme helikopteri ile 1 yangın söndürme uçağı ve 30 arazözle müdahale edildi. Alevlerin tehdit ettiği 200 nüfuslu Koçaşlı Mahallesi, güvenlik amacıyla boşaltıldı. Ayrıca yangının çıktığı bölgenin çok yakınında inşaatı devam eden Akkuyu Termik Santrali bulunuyor. Bölgede ekipler alevleri söndürmek için çalışmaları sürdürüyor.

mersin_yangin1.jpg

250 hektar alan zarar gördü

Gülnar İlçesi'nde inşaat çalışması devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin yakınındaki kızılçam ormanında sabah başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle ilerlemeye devam etmesi üzerine bölgeye takviye ekipler sevk edildi. 7 hava aracı, 40 arazöz, 20 su ikmal tankı, 4 dozer ve 200'ün üzerinde yangın söndürme personeliyle müdahale edilen yangın, bazı noktalarda kısmen kontrol altına alındı. Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği söndürme çalışmaları devam ederken, şu ana kadar 250 hektarlık alanın yangından zarar gördüğü bildirildi.

Tuğba Özay'dan 'Birlikte söndürelim' anonsu

Ekiplerin çalışmaları devam ederken, ünlü manken Tuğba Özay da jandarma aracından yaptığı anonsla korku ve paniğe kapılanları sakinleştirmeye çalıştı. Özay, "Sevgili dostlar acınızı çok iyi anlıyoruz, sizden tek bir şey rica ediyoruz. Yangınların olduğu yerden geliyorum. Lütfen yangını söndürmek için hep birlikte mücadele edelim yolu kapatmakla hiçbir şey olmayacak" diyerek herkesten sakin olmalarını istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir