Meteoroloji'den 5 uyarı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek yağışlar, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa ve Düzce çevrelerinde yer yer daha kuvvetli hissedilecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde (Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Akdeniz'in kuzey kesimleri ile Adıyaman)görülecek yağışların, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa ve Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz kıyılarında yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor. 
 
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı, Doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 
 
Kuvvetli yağış uyarısı
Yağışların; Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa ve Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 
 
Buzlanma ve don ile sis uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. 
 
Kar erimeleri ve çığ tehlikesi
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesi ve ülke genelinde beklenen hissedilir derecedeki sıcaklık artışı sebebiyle yerde kar örtüsünün olduğu iç bölgelerde yaşanabilecek ani kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 
 
Bazı illerde hava durumu
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı olacağı bekleniyor.(10) 
ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı olacağı bekleniyor.(14) 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (15) 
ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey ilçeleri sağanak yağışlı olması bekleniyor. (22) 
ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey ilçelerinin sağanak yağışlı olması bekleniyor. (19) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı olması bekleniyor.(10) 
ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (-3) 
VAN: Parçalı zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (5) 
DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzey ilçeleri sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.(16) 
 
Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneyinde (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir ve Manisa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında, kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta, Burdur, K.Maraş ile Antalya ve Adana'nın kuzey ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışların, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzey ve batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis olacağı tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Adıyaman ile Diyarbakır’ın kuzey ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.