Metin Turan cezaevinden çıkarıldı

Tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilen TRT Kahire Muhabiri Metin Turan, serbest bırakılmak üzere Tora Cezaevi'nden Kahire Emniyet Müdürlüğüne getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilen TRT Kahire Muhabiri Metin Turan, serbest bırakılmak üzere Tora Cezaevi'nden Kahire Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Kahire Ceza Mahkemesi'nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesi yönünde karar verdiği Turan ve 83 sanık, serbest bırakılmaları için gerekli işlemler yapılmak üzere Kahire Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Turan'ın hapishane aracından inerken kendisini bekleyen Türk Büyükelçiliği yetkililerine el salladığı gözlenirken, diğer tutuklu yakınları da tekbir atarak sevinçlerini dile getirdi.

Mısır Ceza Mahkemesi'nin,Turan'ın da aralarında bulunduğu "şiddete teşvik" iddiasıyla yargılanan 84 kişinin pazartesi günü tahliye edilmesi yönünde verdiği karara savcılık itiraz etmiş ve davanın başka bir dairede görülmesine karar verilmişti. Kahire Ceza Mahkemesi ise 5 Aralık'taki duruşmada, sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına hükmetmişti.

Kahire'de darbe karşıtı gösterilerin merkezindeki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarının kanlı bir şekilde tahliyesini protesto eden yaklaşık 400 kişi, güvenlik güçlerinin saldırısından kaçarak 16 Ağustos’ta Ramses bölgesindeki El-Feth Camisi'ne sığınmıştı. Güvenlik güçleri, 17 Ağustos’ta camiye zorla girerek, aralarında TRT muhabiri Metin Turan'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir