Metro inşaatında göçük bir kişiyi yuttu

Ankara'da metro inşaatında meydana gelen göçüğe düşen vatandaşın cesedine ulaşıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Ankara'da sabah saatlerinde İnönü Bulvarı üzerindeki Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde meydana gelen göçükte, toprak altında kalan kişinin cesedine ulaşıldı.

İnönü Bulvarı'nda metro çalışmalarının yapıldığı kesime yakın alanda çöken kaldırımın altında kalan işçinin cesedi, yaklaşık 15 saatlik çalışmanın ardından bulundu.

Cesede, Milli Eğitim Bakanlığı yakınında devam eden metro çalışması alanında ulaşıldığı bildirildi.

Balçıkla yaklaşık 1 kilometre sürüklendiği öğrenilen cesedin, savcının incelemesinin ardından adli tıp kurumuna götürüleceği belirtildi.

Öte yandan TBMM Ek Binası'nın inşaatında çalışan kuzeni Kadir Sevim'den haber alamayan İbrahim Kuş, bölgeyi gören güvenlik kameralarının kayıtlarını izledikten sonra göçük altında kalan kişinin kuzeni Kadir Sevim olduğunu açıklamıştı.
 

[PAGE]

Bütün gün süren mücadele


Ankara'da, İnönü Bulvarı üzerindeki metro inşaatı sebebiyle göçük meydana geldi ve bir kişi göçükte oluşan çukura düştü. Ankara Metrosu’nun yapımı çalışmaları nedeniyle 10 Haziran’da trafiğe kapatılacağı belirtilen ancak kapatma kararı 25 Haziran’a ertelenen İnönü Bulvarı’nda göçük meydana geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten ise konuyla alakalı açıklama yapmadı.

 

gocuk.jpg

Göçük, Hava Kuvvetleri Komutanlığı önündeki metro inşaatında gerçekleşti. Kaldırımda yaklaşık 2 metre çapında çukur oluştu. Bu esnada kaldırımdan geçmekte olan bir kişinin çukura düştüğü belirtildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. İnönü Bulvarı'nın Kızılay istikameti trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekiplerinin göçük altında kalan kişiyi kurtarmak için çalışma başlattığı öğrenildi. AKUT, Sivil Savunma ve İtfaiye ekipleri, göçük altında kalan vatandaşı arama çalışmalarını sürdürürken aynı bölgede yaşanan yarım metrelik bir başka çukur, panik yaşanmasına neden oldu.

gocuk2.jpg

Göçük bölgesinde eğitimli köpekler eşliğinde arama yapıldı. Kuyuya giren köpekler vatandaşı bulamadı. Bunun ardından, sivil savunma ekibinden bir kişi, halat yardımıyla gece görüş kamerası eşliğinde kuyuya indi.

Görüntülere 3 kişi giriyor 2 kişi çıkıyor

Metro inşaatında yaşanan göçük sonrası yetkilileri MOBESE kamera kayıtlarını inceledi. Kameraların kör noktasında bulunan göçük alanından net görüntü elde edilemedi.

Görüntülerde göçük bölgesinden önceki alanı gören kamera kayıtlarında kaldırımda üç vatandaşın yürüdüğünü gören yetkililer, bir sonraki kameradan alınan görüntülerde iki vatandaşın yoluna devam ettiğinin farkına vardı.

İkinci kameranın kayıtlarında görülemeyen vatandaşın göçüğün altında kalmış olma ihtimaline karşı bölgeye arama kurtarma ekipleri sevkedildi.

metro_ankara.jpg

Trafik kilitlendi

Ankara Metrosu'nda meydana gelen göçüğün ardından Eskişehir yolu çökme ihtimaline karşı trafiğe kapatıldı. Kızılay yönüne ilerleyemeyen araçların oluşturduğu kuyruk ODTÜ Kavşağı'na kadar uzadı.


Bakan: Arama devam ediyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan, ekipler tarafından çöküntü alanına müdahale edildiği ve göçüğün büyümemesi için gerekli önlemler alındığı bildirildi.


Bakanlık ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkililerinin olay yerine süratle intikal ettiği ve sivil savunma arama kurtarma ve itfaiye ekiplerinin olay yerine yönlendirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Ekipler tarafından çöküntü alanına müdahale edilmiş olup göçüğün büyümemesi için gerekli önlemler alınmıştır. Olay yeri can ve mal emniyeti için yolcu ve araç trafiğine kapatılmıştır. Söz konusu çöküntünün gerçekleşme nedenine ilişkin teknik inceleme başlatılmıştır.

Göçük altında bir vatandaşımızın bulunduğuna dair iddialar nedeniyle çöküntü alanında K-9 köpekleri ile hassasiyetle arama çalışmaları sürdürülmektedir.''

 

Bu konularda ilginizi çekebilir