Microdoft ilk çeyrekte karını yüzde 51 artırdı

Kar artışında, Windows ve Office yazılımlarına gelen güçlü talep etkili oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
SEATTLE - Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'un ilk çeyrek karı yüzde 51 arttı. Karın artışında, Windows ve Office yazılımlarına gelen güçlü talep etkili oldu.  
Microsoft'dan yapılan açıklamada, eylül ayında biten üç ayda (şirketin mali yılına göre ilk çeyrek) şirketin net karının geçen yılla karşılaştırıldığında yüzde 51 artarak 3,6 milyar dolardan (hisse başına 40 sent) 5,4 milyar dolara (hisse başına 62 sent) çıktığı belirtildi. 
Şirketin gelirleri ise söz konusu dönemde yüzde 25 artarak 12,9 milyar dolardan 16,2 milyar dolara çıktı. 
Şirketin sadece Windows bölümünün geliri yüzde 66 artışla 4,8 milyar dolara, Office ve diğer yazılım bölümlerinin geliri ise yüzde 14 artışla 5,1 milyar dolara yükseldi. Microsoft'un online gelirleri ise yüzde 8 artışla 527 milyon dolara çıktı. 
Microsoft Üst Mali Yöneticisi (CFO) Peter Klein, "Güçlü büyüme ve Office 2010, Windows 7 ve Xbox 360 konsol ve oyunlarından gelen güçlü tüketici talebiyle bu çeyrek istisnai bir çeyrek oldu" dedi. 
Geçen hafta Microsoft'un yazılım biriminin mimarı Ray Ozzie, beklenmedik şekilde istifa etmiş ve şirketin "PC'den öte" düşünmesi gerektiği konusunda uyarmıştı. 
Bu konularda ilginizi çekebilir