Milleti kendi çocukları gibi varlık içinde zannediyor

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'deki işsizliğe dikkat çekerek sadece Erdoğan'ın çevresindekilerin huzur ve refah içinde olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMASYA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Sayın Başbakan, çevresine baktığı zaman herkes huzurlu, mutlu ve servet sahibi, bir eli yağda, bir eli balda zannediyor, 'bu ülkede yaşayan herkes benim çocuklarım' gibi zannediyor'' dedi.

Bahçeli, beraberindeki MHP Amasya İl Başkanı Fatih Coşar, milletvekili adayları Kadir Ekercan, Kenan Erzurumlu ve İsmet Saka ile Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

Türkiye'nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirten Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bugün 6 milyon vatandaşımız işsizdir, özellikle bunların arasında yüzde 22'si genç işsizdir. Yani her türlü fedakarlıkla yetiştirdiğimiz eğitimini sağladığınız ya liseden ayrılmış ya üniversiteyi tamamlamış evlatlarınızın, aylar yıllar geçmenize rağmen işsiz olduğunu görüyorsunuz.

Öte yandan artık çalışma umudunu kaybetmiş, kalıcı bir işi olmayan, ailesine bir lokma ekmeği götürebilmek için sabahın erken saatlerinde gündelik iş peşine koşup akşama kadar bir yevmiye ile bir veya iki gün çalışıp diğer günler boş gezen milyonlarımız var.

Sayın Başbakan bu gerçeği görmüyor. O, Türkiye'ye miyop gözle bakıyor. O gözle gördüğü partinin yöneticileri, milletvekilleri, bakanları onların yandaşları, yalakaları ve çocukları. Onlar, her türlü imkana kavuşmuş, 16 yaşında mısır ticareti ile 17 yaşında gemiciliklerle başlayıp filo sahibi olmaya ve her türlü imkana kavuşan insanlar var.

Sayın Başbakan, çevresine baktığı zaman herkes huzurlu, mutlu ve servet sahibi bir eli yağda bir eli balda zannediyor, 'bu ülkede yaşayan her kez benim çocuklarım gibi'' zannediyor.''

12 milyon 500 bin kişi açlık sınırının altında

Bahçeli, diğer bir sorunun da yoksulluk ve mecburi göç olduğunu belirterek, Türkiye'de 12 milyon 500 bin kişinin açlık sınırının altında yaşadığını kaydetti.

Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

''Muhterem Amasyalılar bu birinci sorun işsizlik ise onu tamamlayan ve hayata yansıtan aileye yansıtan ise beraberindeki yoksulluktur. Bu ülkemizde milyonlarca insanımız yoksuldur.

Yoksulluk sınırı altında kalan 18 milyondur. 12 milyon 500 bin kişi ise açlık sınırının altındadır. Açlık sınırı demek 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için mutfak masraflarını karşılayabileceği bir gelire sahip olmaması halidir. Yani evine aş götüremeyen, başkaları yerken onlara bakan ama kendi çocuklarının önüne bir şey koyamayan milyonlar var.

Bütün bunlar yan yana geldiğinde eğer iktidarı yönetenler bir çare bulamayorsa kendisi bir çare aramaya başlıyor. O da köyünden ilçesine ilçeden ile, buralarda da bir ekmek kapısı bulamıyorsa büyük şehirlere doğru göçe başlıyor.

Demek ki ülkenin birinci meselesi işsizlik, ikinci meselesi yoksulluk, üçüncü meselesi ise göçe mecbur olma halidir. Bu ülkenin bir başka sorunu da yolsuzluktur vatandaşlarım. Bugün kime sorarsanız sorun Türkiye'nin sorunlarından bir tanesinin de yolsuzluk olduğunu söylüyor.

Özelleştirme adına peşkeş

İşte bazı yerleri özelleştirme adına birilerine peşkeş çekiyorlar, çalışanları atıyorlar. Yeni üretim yapacağı yerde, 'burası şehrin içerisinde güzel de bir arsası var, o zaman vazgeç üretmeyi, dik apartmanları, dik alışveriş merkezleri' diye durup dururken işinden ettikleri insanların açlığının üzerine kendilerinin servetini bina ediyorlar. İhaleler böyle... Düşünebiliyor musunuz?''

Bahçeli, oy pusulası ihalesine de değinerek, ''Birisi çıkıyor, 11 milyon liralık bir ihale yapılmasını öneriyor. Sonradan ihale ona veriliyor. Bir itiraz, bir şikayet üzerine yeniden bir ihale yapılması ihtiyaç oluyor. 11 milyon veren 840 bin liraya oy pusulalarını basmaya rıza gösteriyor. Yani 9 milyon aşağı iniyor. Ey Allah'tan korkmaz adam, 840 bin liradan da para kazanıyorsun, 9 milyon lirayı ne yapacaksın sen?'' dedi.

 

Hangi istikrardan bahsediyorsun

Hükümetin ''istikrar içerisinde kalalım'' diyerek üçüncü döneme talip olduğunu söyleyen Bahçeli, ''Hangi istikrardan bahsediyorsun: Hakkari yanıyor, İstanbul yanıyor. Hangi istikrardan bahsediyorsun. Fakat bütün bunların yanında bir gerçeğin üstü örtülüyor. 'Çılgın projelerler, İstanbul'un yanına iki tane şehir kuracağız' vaatleriyle gerçekler saklanıyor, milletimiz tekrar aldatılıyor. Şu an milletimizin içinde bulunduğu en önemli sorun işsizliktir'' diye konuştu.

Böyle bir dönemde bir iktidar değişikliğine ihtiyaç olduğunu öne süren Bahçeli, ''Milletimizin kader anı ile milletimizin kendi geleceğini belirlemedeki karar anı örtüşüyor. İşte böyle bir dönemde 12 Haziran seçimleri büyük önem kazanıyor. Onun için bir iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Efendim bunlar giderse yerine kim gelecek, gelenler ülkeyi yönetebilir mi, istikrar sağlayabilir mi? Seçime katılan hangi parti olursa olsun Adalet ve Kalkınma Partisi'nden daha iyi ülkeyi yönetebilir. İşte Milliyetçi Hareket Partisi de ülkeyi yönetmeye hazır'' ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir