Milliler, İspanya'dan eli boş döndü

Türkiye son Avrupa şampiyonu İspanya ile yaptığı Dünya Kupası eleme maçını 1-0 kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD – Karşılaşmaya çok iyi başlayan A Milli Takım, ileride Nihat ve Semih ile yakaladığı uygun pozisyonları gole çeviremedi. Maçın genelinde daha etkili ve hırslı bir oyun sergileyen Türkiye, kontraataklarla rakibe zor anlar yaşattı.

İspanyollar ise oyunu kontrol altına almak için yakın paslarla topa daha fazla sahip olan taraf olsa da, ay-yıldızlı takımın savunmada iyi kapanmasından dolayı boşluk bulamadılar.

Maçın bu bölümünde her iki takım da skoru değiştirmeyi başaramadı ve ilk yarı golsüz eşitlikle geçildi.

Mücadelenin ikinci bölümünde milliler, güçlü rakipleri karşısında daha etkisiz kaldılar. Özellikle orta sahadaki yıldızlarıyla topu ayakta tutmayı başaran ve yüksek pas yüzdesiyle oynayan İspanya, 60. dakikada Pique'nin golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra Fatih Terim Gökhan Ünal'ı sahaya sürerek ileride etkili olmaya çalıştı; ancak istenilen olmadı ve maç İspanya'nın 1-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

Bu sonuçla A Milli Futbol Takımı 9 puanlı Bosna Hersek'in ardından 3. sıraya geriledi.

Gözler İstanbul'a çevrildi

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın ardından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da farklı olacak" dedi.  Türkiye'nin, herkesi yenebilecek güçte olduğunu ve İstanbul'daki maçta bunu başarabileceklerini savunan Fatih Terim, "Gelecek çarşamba çok değişiklik yapabiliriz ve yapmak zorundayız. İstanbul'da değişiklik olacak" değerlendirmesinde bulundu.

İspanya'da, teknik direktör Vicente Del Bosque da "İstanbul'da, ilk yarıdaki gibi bir Türkiye bulursak zorlanırız" ifadesini kullandı. "Sonucu hakettik" diyen İspanyol teknik adam, "İlk yarıda oyunu kontrol eden güçlü bir takımla oynadık. Gol öncesi oyun stilimizi biraz değiştirdik ve daha uzun toplarla oynamaya başladık" diye konuştu.