Minibüsler kaldırılırken hak kaybı olmayacak

TESK Genel Başkanı Palandöken, İstanbul'da minibüsler kaldırılırken minibüsçü esnafın haklarının korunacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul'da bazı hatlarda yapılan planlamalar neticesinde minibüs taşımacılığının kaldırılarak yerine otobüs ve metro hatlarının çalıştırılacağını hatırlatarak, "Bu yeni düzenlemeler yapılırken minibüsçü esnafımız mağdur edilmeyecek. Otobüslerle ortak olarak çalışmalarına devam edeceklerdir. Hak kaybı olmayacaktır" dedi.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, taksici esnafının yıllardır dile getirdiği talepleri doğrultusunda yeni kararlar alındığını belirtti. Durağı olmayan ve müşteri bekleme parklarının yetersiz olması nedeniyle yollarda müşteri aramak zorunda olan taksici esnafı için İstanbul'da çağrı merkezi kurulmasını olumlu karşıladıklarını ifade eden Palandöken, artık taksilerin caddelerde boş dolaşmayacağını, bunun da yakıt ve zamandan kazancı sağlayacağını, çağrı merkezinin taksileri daha verimli hale getireceğini vurguladı.
Taksici esnafının güvenliği için de elektronik takip sistemi ve panik butonu gibi ileri yöntemler getirileceğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:
"Eğer güvenlikli taksiler üretilerek ÖTV ve KDV muafiyeti sağlanarak taksici esnafına verilirse eksik tamamlanır. Büyükşehirlerde çalışan şoför esnafının en büyük sorunlarının başında korsan taşımacılık geliyor. Modern takip sistemlerinin kurulması korsan taşımacılık ve korsan taksileri azaltığı zaman esnaf asıl faydasını görecek, haksız rekabet bitecektir."
Palandöken, İstanbul'da bazı hatlarda yapılan planlamalar neticesinde minibüs taşımacılığının kaldırılarak yerine otobüs ve metro hatlarının çalıştırılması düzenlemesi uygulanırken, minibüsçü esnafının mağdur edilmeyeceğini, otobüslerle ortak olarak çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir