Mısır'a da vize kaldırılacak

Bakan Günay, iki ülke arasında ortak bir destinasyon yaratılabileceğini vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin Suriye ve Lübnan ile vizeleri kaldırdığını anımsatarak, "Bunu, Mısır'la da yapabiliriz. Böylece iki ülke arasında ortak bir destinasyon yaratabiliriz. Dünyanın bölgeye olan ilgisini artırabiliriz" dedi.

Günay ile 14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) onur konuğu Mısır'ın Turizm Bakanı Zoheir Garranah, Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Turizm Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Günay, iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesinin önemine işaret ederek, Mısır ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin potansiyelin altında olduğunu söyledi.

Mısır ile Türkiye'nin sadece Doğu Akdeniz'in değil, dünyanın önemli turizm ülkelerinden olduğuna dikkati çeken Günay, her iki ülkenin birbirine gönderdiği turist sayısının geçen yıl 100'er binin altında kaldığını, bunun da çok az olduğunu kaydetti. Günay, bu sayının artırılması için her türlü işbirliğine açık olduklarını dile getirdi.

Suriye ve Lübnan ile vizeleri kaldırdıklarını anımsatan Günay, "Bunu, Mısır'la da yapabiliriz. Böylece iki ülke arasında ortak bir destinasyon yaratabiliriz. Dünyanın bölgeye olan ilgisini artırabiliriz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Mısır piramitlerinin tüm dünyada tanındığını ifade ederek "Ama bizim Nemrut'taki heykellerimizi kimse bilmiyor. Oysaki bu heykellerin dünyada benzeri yok" diye konuştu.

Mısır Turizm Bakanı Garranah da hizmet ve tesislerinin kalitelerini sürekli geliştirdiklerini ve 2020 yılı itibariyle turistik ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kalite ve mükemmeliyetçilik anlayışıyla bunu başaracaklarına inandıklarını vurgulayan Garranah, şöyle konuştu:

"Mısır ve Türkiye, ticari, politik, bölge barışı ve turizm konularında birlikte hareket ediyor. EMITT'e konuk ülke olarak katılmamızı Mısır ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin derinliğinin bir teyidi olarak görüyoruz. İki ülke arasındaki ortak, tarihi ve kültürel geçmişe dayanarak, vizelerin kaldırılmasının ticaret ve turizm anlamında yeni fırsatlar sunacağı gibi mevcut ilişkileri de güçlendireceğine inanıyoruz."

Garranah, Mısır'ın turistik bir destinasyon olarak tanıtımı amacıyla, dünyanın 26 büyük pazarında gerçekleştirilen önceki çalışmalara ek olarak, Türkiye, Çin ve Hindistan'da da Mısır Turizm Bakanlığı tarafından çalışmalara başlandığını ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir