MİT: İstihbarat paylaşmadık

Milli İstihbarat Teşkilatı, Uludere'de 35 kişinin yaşamını yitirdiği hava operasyonu öncesinde konuya ilişkin herhangi bir istihbarat paylaşımında bulunmadığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - MİT, Irak sınırındaki olayla ilgili herhangi bir istihbarat paylaşımı gerçekleştirilmediğini bildirdi.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT'in 85. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında medya kuruluşlarının yöneticileriyle Müsteşarlık'ta bir araya geldi. Görüşmenin ardından MİT Müsteşarlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından medya yöneticilerine basın açıklaması dağıtıldı.
MİT, "28 Aralık 2011 tarihinde hayatını kaybeden 35 vatandaşımız ile ilgili olabilecek grup, yer, tarih, sayı ve geçiş güzergahlarına ilişkin Teşkilatımızca herhangi bir istihbarat paylaşımı gerçekleştirilmemiştir" açıklamasında bulundu.
MİT, bir gazetecinin Şırnak'taki olayla ilgili asılsız iddialarını devam ettirmek için daha önce kurduğu mizansende değişikliğe gittiği belirtilen açıklamada, "Kelime oyunları yapmak suretiyle 35 vatandaşın hayatını kaybettiği operasyonla ilgisi olmayan ve bölgedeki örgütsel hareketliliğe dair kendisine sızdırılan, bir kısmı güncelliğini yitirmiş raporları, olayla ilişkilendirme gayretine girmiştir" değerlendirmesine yer verildi.
Açıklamada, "Teşkilatımıza yönelik bu maksatlı ithamlar, terör ile mücadelede özenle yürüttüğümüz çalışmaları aksatmayacaktır" denildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir