Motorola Xoom Türk Telekom ile Türkiye'de

Motorola'nın tablet PC'si ilk kez Türk Telekom tarafından Türkiye'de satışa çıkarılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Bozkurt, Android tabanlı tablet bilgisayar Motorola Xoom'un, ABD ve Almanya'nın ardından ilk kez Türk Telekom tarafından Türkiye'de satışa sunulduğunu kaydetti.

Konuya ilişkin basın toplantısında konuşan Bozkurt, Türk Telekom'un 2005 yılından bu yana teknolojiye ve altyapıya yaptığı konsolide yatırımların 9,5 milyar liraya ulaştığını ve 2010'da 700 milyon liranın üzerinde kurumlar vergisi ödediklerini kaydetti.

Bozkurt, teknolojinin son trendi olan tablet bilgisayarların özellikle eğitim, sağlık ve eğlence alanlarında taşıdığı önemin altını çizerek, Motorola Xoom ile işbirliklerinin, yakınsama yaklaşımlarının daha ileriye taşınmasının bir ürünü olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Bozkurt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her öğrenciye tablet bilgisayar verileceği açıklamasının hatırlatılması ve böyle bir ihaleye girip girmeyeceklerinin sorulması üzerine, "Teknolojinin olduğu her yerde olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu işbirliğinden çok şey bekliyoruz

Motorola Ev Cihazları Avrupa Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Steve McCaffery ise, şirket içinde son dönemde yaşanan yeniden organizasyon süreciyle ilgili bilgi verdi.

McCaffery, "İçeriği evin dışına da taşımak istiyoruz ve bunu Türk Telekom ile yapacağız. Önümüzdeki 12 ay içerisinde farklı formatlarda tabletlerle de müşteriye gideceğiz. Türk Telekom ile işbirliğimizden çok şey bekliyoruz. Çünkü onlar pazar lideri. Onlar da Motorola'dan çok şey bekliyor. Çünkü biz de insanların hayatını iyileştiren deneyimler sunuyoruz" diye konuştu.

Avrupa'da en büyük potansiyeli Türkiye ve Rusya pazarlarında gördüklerini söyleyen McCaffery, pazarın genç ve dinamik özelliği ile farklı içerikleri farklı cihazlarla kullanma konusunda büyük ilerleme gördüklerini kaydetti. McCaffery, başladıkları yatırımların sürekliliğine önem verdiklerini ve bunları devam ettirme yönünde bir karar vermiş olduklarını belirtti.

5 bin Motorola Xoom geldi

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan da, konuşmaların ardından soruları yanıtlarken, 4G Türkiye'ye geldiğinde Xoom'un bu seviyeye yükseltilebilir olduğunu belirtti. Demircan, "Tablet pazarı Türkiye'de çok yeni ve hiçbiri bir operatör aracılığıyla sunulmuyor. Önemli miktarda satabileceğimizi düşünüyoruz. Şu anda 5 bin Motorola Xoom geldi ve bayilere dağıtıldı" dedi.

Motorola Xoom

Verilen bilgiye göre, Motorola Xoom, Google Android 3.0 platformunu kullanan ilk cihaz olarak dikkati çekiyor.

Motorola Xoom'da 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 32 gigabayt bellek ve 1 gigabayt RAM bulunuyor. Ön ve arka yüzde iki ayrı kamera, gerçek çoklu işlem fonksiyonu ve 10.1 inçlik HD ekrana sahip Xoom tablet, görsel içeriği, 10.1 inç büyüklüğünde ve 1280x800'lük HD geniş ekranı üzerinde sunuyor. Cihaz, hareket eden "widget"ları ile kişiselleştirilebilir ana ekran, uyarılar ve sekmeli gezinme olanağı sağlıyor.

Motorola Xoom kampanyasına katılarak 36 ay taahhüt veren Türk Telekom müşterileri, tüm vergiler dahil 36 ay boyunca ayda 55 lira ödeyerek Motorola Xoom sahibi olabilecek.

24 ay taahhüt vererek kampanyaya katılanlar ise aylık 79 lira ödeme yapacak. Ödemeler aylık olarak Türk Telekom ev/iş telefon faturasına yansıtılacak. Kampanya, 30 Eylül 2011 tarihine kadar geçerli olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir