Muğla yangını kontrol altında

Yangında 100 hektarlık alan ile 6 arazöz ve bir iş makinasının zarar gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirtti.

Aydın'ın yaptığı açıklamada, Muğla'nın yılanlı bölgesi Kozaağaç, Kırıkalan ve Eskialan mevkilerinde çıkan orman yangınının gece boyunca ekiplerin müdahalesi sonucunda kısmen kontrol altına alındığını, dün alevler arasında kalanların helikopterler yardımıyla güçlükle kurtarıldığını kaydetti. İbrahim Aydın, şunları söyledi:

"Yangın nedeniyle bölgedeki köylerde herhangi bir zarar söz konusu değil, ekiplerimiz helikopterler olmamasına rağmen gece boyunca başarılı bir çalışma yaptılar. Yangına şu anda 100 arazöz, 20 dozer ve 500'den fazla orman işçisiyle karadan, 8 helikopterle de havadan müdahale ediyoruz"

Bu arada, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak incelemelerde bulunduğu yangın bölgesinde, söndürme çalışmalarına katılan işçilerle görüştü ve yetkililerden bilgi aldı. Yangın bölgesine gelen AK Parti Muğla milletvekilleri, Yüksel Özden, Mehmet Hıdır ve MHP Muğla Milletvekili Metin Ergün de bölgede yaşayan vatandaşlarla görüştü.

Öte yandan Muğla'daki orman yangınına müdahale sırasında haber alınamayan işçiyle bağlantı kurularak durumunun iyi olduğu belirlendi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangına müdahale sırasında kendisinden bir süre haber alınamayan Aydın Orman Bölge Müdürlüğünde görevli yangın söndürme işçisi Mehmet Sever ile bağlantı kurulduğunu belirtti. Yetkililer, Sever'in sağlık durumunun iyi olduğunun belirlendiğini bildirdi.