Muğla'da yangın alarmı

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım orman yangınlarına karşı bölgedeki kritik yerlerde tetikte olduklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MARMARİS - Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, nem oranının düşmesi nedeniyle bölgelerinin orman yangınları açısından daha hassas duruma geldiğini belirterek, "Dün itibarıyla bütün ekipleri alarma geçirmiş durumdayız. Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Milas gibi kritik yerlerde arkadaşlarımız tetikte bekliyor" dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanına giren Güney Ege'de, sıcaklar, düşük nem ve zaman zaman etkili olan rüzgar yüzünden orman yangınları açısından kritik günler yaşanıyor.

Nem oranının oldukça düşük ve rüzgarın ise etkili olduğu dün Marmaris, Bodrum, Milas ile Yatağan'da çıkan orman yangınları havadan ve karadan yapılan erken müdahaleler sayesinde büyümeden söndürüldü.

Özellikle Muğla'nın, orman yangınları açısından çok riskli bir bölge olduğuna dikkati çeken Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, "Dün itibarıyla bütün ekipleri alarma geçirmiş durumdayız. Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Milas gibi kritik yerlerde arkadaşlarımız tetikte bekliyor. Bazı seyyar ekiplerimiz yangın çıkma ihtimali yüksek bölgeleri geziyor. Gökova Körfezi taraflarında risk daha fazlaydı ve orada yoğun tedbirler almıştık. Ancak Bodrum, Milas ve Marmaris'te yangınlar çıktı. Marmaris'teki yangının ihmalden çıktığını düşünüyoruz ancak düşük nem ve şiddetli rüzgar yangının büyümesinde etkili oldu" dedi.

Yıldırım, diğer ilçelerde olduğu gibi Marmaris'te de ekiplerinin zamanında müdahaleler yaparak yangınları büyümeden engellediğini ifade etti.

İhmalden çıkıyor

İnsanlardaki "orman yangınlarının genelde kasıtla çıktığı" kanısının doğru olmadığını belirten Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, yangınların çoğunlukla ihmalden kaynaklandığını kaydetti.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yangınların kasıttan daha ziyade ihmalden çıktığını düşünüyoruz. Bölge halkının da orman yangınları konusunda hassasiyeti var. Hem bu hassasiyet hem erken uyarı hem de zamanında yapılan müdahalelerle yangınları büyümeden yakaladık. Hava koşullarından dolayı ekiplerimiz böyle bir duruma hazırlıklıydı. Hava araçlarının bu kadar çok yangına kısa sürede müdahale edilmesinde rolü çok büyük. Havadan yapılan erken müdahale ile yangını söndürüyoruz ve yerden yapılan çalışmalarla da soğutuyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir