Mühimmat yüklü kamyona takipsizlik kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cephane yüklü kamyonla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Ankara'da durdurulan mühimmat yüklü kamyonla ilgili soruşturmada "suç unsuru bulunmaması" nedeniyle "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildi.
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin takipsizlik kararında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne 10 Mart Çarşamba günü, saat 15.57'de gönderilen "çok önemli lütfen bakınız" konulu elektronik posta içeriğine yer verildi.
İhbar postasının ardından kamyonun aynı gün saat 18.00'de Gölbaşı çevre yoluna döndüğü sırada durdurulduğu belirtilen kararda, aracın durdurulması ile özel bir kişiye ait kamyonda bir astsubay ve bir askerin bulunmasının özel yetkili Cumhuriyet Savcısına bildirildiği kaydedildi.
Kamyondaki Astsubay S.H.K.'nin, araçta çok sayıda el bombası bulunduğunu belirtmesi üzerine, çevre yolunda herhangi bir patlamanın meydana gelmesi durumunda, çok sayıda can kaybı olabileceği olasılığına karşı, güvenlik amacıyla kamyonun Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildiği anlatılan kararda, Astsubay K'nin de kendisiyle muhafız bir onbaşıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığının görevlendirme belgesini ibraz ettiğine yer verildi.
Kararda, Korgeneral Servet Yörük imzalı 4 Mart 2010 tarihli Destek Grup Komutanlığına görevlendirme konulu belgede, Milas/Güllük'ten seri numarasız el bombalarına seri numara verilmesi faaliyeti kapsamında Güllük-Milas'taki mevcut el bombalarının tümünün Oğulbey Kışlasına nakli için kiralanan sivil kamyonun araç komutanı olarak Başçavuş S.H.K. ile muhafız olarak Jandarma Onbaşı M.K'nin görevlendirildiğinin tespit edildiği kaydedildi. 
Dosyanın incelenmesinde, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında bir kısım subay ve astsubayla ilgili yürütülen soruşturma ile söz konusu ihbarın irtibatının tespit edilememesi sebebiyle soruşturmanın yeni bir numaraya kaydedildiği bildirilen kararda, olayda suç unsuru bulunmaması sebebiyle "kovuşturmaya yer olmadığı" kararı verildiği açıklandı.
Kararın bir nüshasının Ankara Merkez Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığına gönderilmesine karar verildiği kaydedildi.
Bu arada, ihbarı yapanın bulunmasına ilişkin soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir