Murat Vargı, yönetim kurulunun istifasını istedi

Vargı, Turkcell'in 7 yönetim kurulu üyesinin 3’ünün ana ortakların temsilcilerinden, 4 üyenin SPK tarafından seçilmiş bağımsız üyelerden oluşturulmasını talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell'in kurucu ortaklarından ve sermayesinde yüzde 1.18 payı bulunan MV Holding'in Başkanı Murat Vargı, Turkcell yönetim kurulu üyelerinin istifasını istedi.

Vargı, MV Holding'in internet sitesinde yer alan açıklamasında, Turkcell'in yedi yönetim kurulu üyesinin üçünün ana ortakların temsilcilerinden, dört üyenin SPK tarafından seçilmiş bağımsız üyelerden oluşturulmasını talep etti.

Turkcell'in ortakları arasında süregelen anlaşmazlığın, son gelişmeler ile çok kritik seviyelere ulaştığını vurgulayan Vargı açıklamasında, "Hisse performansı ve temettünün dağıtılmaması, büyük ortakların öncelikleri arasında yer almamaktadır. Onlar, daha çok birbirlerinin hisselerini ele geçirmek amacıyla açtıkları bitmek bilmeyen davalarla kendilerini meşgul etmektedirler. Temettü dağıtımındaki belirsizlik ve hisse fiyatındaki sert düşüşler ile bu süreçte en büyük zararı biz küçük hissedarlar görmekteyiz" dedi.

Vargı Turkcell'de yapısal değişimlerin elzem olduğunu belirterek, "İlk olarak Turkcell'in bilançosunda bulunan fazla nakit, borç-özkaynak oranında bir dengesizlik yaratmaktadır. Bu dengesizlik, özkaynak karlılığını aşağı çekmektedir. Bu oran, Turkcell'in daha yüksek temettü ödemesi, şirket satın alması ve kendi hisselerini geri almasıyla düzeltilebilir" dedi.

"Burs programı iptal edilmemeli"

Turkcell'in uyguladığı burs programlarıyla ilgili olarak Vargı, "Turkcell Yönetim Kurulu'nda yer aldığımız dönemde, dar gelirli kız öğrenciler ve üniversite öğrencileri için bir burs programı başlatmıştık. Bu programın durdurulduğunu ve 10,000 kız öğrenci ile otuz yüksek lisans ve doktora öğrencisinin eğitim fonlarının kesildiğini üzüntüyle öğrendik" dedi. Burslarla ilgili alınan kararın acilen iptal edilmesini isteyen Vargı, "Bu karardan geri dönülmemesi, kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olacaktır" dedi.

Diğer yandan Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu eğitim bursları ile ilgili daha önce sunulan çalışmanın ek bilgilerle geliştirilerek yapılacak ilk Yönetim Kurulu toplantısında yeniden gündeme alınmasını kararlaştırdı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir