Musa diye beklediği meğer "USA" imiş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İnce, Türkiye'nin maceraperest yöneticileri tarafından koşar adım savaşa sürüklendiğini de iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Başbakan'ın Musa gelir diye beklediği Musa meğer ‘USA' imiş" derken Başbakan ve Dışişleri Bakanı'na, "Türkiye'yi savaşın üssü yapmayın, başka ülke askerlerinin Türkiye'de konuşlanmasına izin vermeyen, sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına gönderilmesine ilişkin olan tezkere ile Meclis'in size verdiği yetkiyi aşmayın" uyarısını yaptı. 

Türkiye, koşar adım savaşa sürüklenmekte
İnce yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'ye olası müdahaleye değindi. Türkiye'nin maceraperest yöneticileri tarafından koşar adım savaşa sürüklendiğini ifade eden İnce şöyle dedi: 
"Bu müdahalenin gerekçesi kimyasal silah kullanılması olarak açıklanmaktadır.2003 yılında 1.5 milyon insanın öldüğü Irak'a müdahale öncesinde söylenen gerekçe ile bugün söylenen gerekçe aynıdır. Irak'ta kimyasal silah bulunamadı, hatta ABD'li yetkililer özür dilediler, ama Irak kan gölüne döndü, gözyaşı dinmedi.Aynı coğrafyada bu kez hedef Suriye ve gerekçe aynı. Türkiye ise bu müdahaleden en fazla zarar görecek ülkelerin başında gelmesine rağmen kendi ideolojilerine göre dış politikamızı yönlendiren, maceraperest yöneticileri tarafından koşar adım savaşa sürüklenmektedir. Türkiye'yi bu kanlı, bu gözyaşı dinmeyen Ortadoğu bataklığına sürükleyen AKP Hükümetinin sorumluluğu ve vebali büyüktür." 

Kimyasal silah kullanımının bir insanlık suçu olduğunu, Birleşmiş Milletler uzmanlarının çalışması tamamlanmadan ve kullanılmışsa kimin kullandığı net olarak ortaya çıkmadan yeni kan ve gözyaşına neden olunmaması gerektiğine dikkat çeken İnce, "Kimse bizi insani değerler diyerek kandırmaya çalışmasın, bu insanlık değildir. İnsanlık olmadığını bölgemizde hemen yanı başımızda Irak'ta yaşadık, gördük. Mısır'da darbeyi destekleyenlerle AKP aynı safta bu coğrafyada yeni savaşların peşindedir" dedi. 

"Başbakan'ın Musa gelir diye beklediği Musa meğer ‘USA' imiş" ifadesini kullanan İnce, şu uyarıyı yaptı: 
"Başbakan ve stratejik çukurda debelenen, sıfır sorun politikasından değerli yalnızlık politikasına geçen Dışişleri Bakanı'nı uyarıyorum, Türkiye'yi savaşın üssü yapmayın, başka ülke askerlerinin Türkiye'de konuşlanmasına izin vermeyen, sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına gönderilmesine ilişkin olan tezkere ile Meclis'in size verdiği yetkiyi aşmayın, Türkiye'yi telafisi mümkün olmayan zararlara sürüklemeyin, Suriye konusunda sizden yardım talep eden ülke veya ülkelerin yardım taleplerini değil, Türkiye'nin çıkarlarını gözetin."