Mustafa Yeşil'in cenaze namazı kılındı

Yeşil'in cenazesi yarın ikindi namazından sonra Ayvalık kabristanlığına defnedilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İzmir Alaçatı'da kalp krizi sonucu vefat eden Yeşil Kundura Sanayi A.Ş'nin sahibi Mustafa Yeşil son yolculuğuna uğurlanıyor.

Mustafa Yeşil için Ataköy Beşinci Kısım Camiinde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını ilahiyatçı Ali Rıza Demircan kıldırdı. Cenaze törenine eşi Yücel Yeşil, oğlu Engin Yeşil ve kızı Emel Yeşil Küçükçolak ile yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı.

Yeşil'in cenazesi yarın ikindi namazından sonra Ayvalık kabristanlığına defnedilecek. Mustafa Yeşil'in oğlu Engin Yeşil, gazetecilerin soruları üzerine, babasının Ayvalık'ı çok sevdiğini, vasiyeti üzerine Ayvalık'a gömüleceğini söyledi. Yeşil, babasının ölüm nedeniyle ilgili bir soru üzerine, "Kalp krizi... Adli tıp o şekilde belirledi. Babamızı çok acı bir şekilde kaybettik. Yüzerken kalp krizi geçirdi ve vefat etti. Denizi çok seviyordu. Denizde vefat etti. Kendimizi o şekilde teselli ediyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Otopside boğulma denmiş" açıklaması üzerine Yeşil, "Önce kalp krizi geçirdiği kesin. Neticesinde, kalp krizi geçirdikten sonra ne olduğu belli değil. Tam raporu 1,5 ay sonra çıkacak. Kalp krizi, arkasından boğulma olabilir. Tam bilmiyoruz" dedi. Mustafa Yeşil'in teknede neden tek başına kaldığına ilişkin bir soruya da Yeşil, "Tesadüf... Zaten kendisi denizcidir. Öyle etrafında fazla adam istemezdi. Onu da denizciliğin bir parçası olarak bilirdi" karşılığını verdi. Babasının çok iyi bir insan olduğunu ve çok sevildiğini ifade eden Yeşil, babasının, dürüst, çalışkan insanlara destek olunmasını istediğini söyledi.