Mutlu insanlar, daha iyi analiz ediyor

Pozitif düşünen insanlar, teknik sorunları daha iyi çözüyor, işyerlerinde karamsar arkadaşlarına göre daha verimli çalışıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Araştırmacıların yaptığı çalışmalar, olumlu düşünen insanların teknik sorunları daha iyi çözdüğünü ve işyerlerinde karamsar meslektaşlarına göre daha verimli çalıştıklarını gösterdi. Bilim insanları, mutluluğun internet yoluyla yayılmasının mümkün olduğu konusunda ise bir varsayım öne sürdü.

Kaliforniya Üniversitesi’nden bazı bilim insanları, Facebook üzerinden 100 milyon kullanıcıya ait 1 milyarın üzerinde statü incelemesi yaptı. İncelemede, olumlu görüntü paylaşan bir kullanıcının arkadaşlarında da çok kısa bir süre içinde mutluluk durumu gözlenmeye başlandığı tespit edildi. Bunun yanında, sosyal ağı üzerinden olumsuz düşünce paylaşan kullanıcıların olumsuzluğu arkadaşlarına pek “bulaştıramadıkları” görüldü.

Bilim insanları ayrıca, pozitif duyguların problem çözmede verimi artırıp arttırmadığını görmek için üniversite öğrencilerini bir teste tabii tuttu. Psikologla yaptığı bir konuşmadan sonra her öğrenciden kendisine verilen fotoğrafların altına ilginç notlar düşmesi, puzzle dizmesi ve bazı kolay problemler çözmesi stendi.

Rusya’nın Sesi’nin yansıttığı habere göre, sonuçlar, duyguların yaratıcılık üzerinde etkili olmadıklarını ancak analiz kabiliyetine etki ettiklerini gösterdi.