Nevruz 20 Mart'ta kutlanacak

Demirtaş, Diyarbakır ve İstanbul'da Nevruz bayramı etkinliğini 20 Mart'ta kutlanacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır ve İstanbul'da Nevruz bayramı etkinliğini 20 Mart pazar günü gerçekleştireceklerini belirterek, "Biz, Nevruz'un barış içerisinde herhangi bir sorun, müdahale, taşkınlık yaşanmadan gerçekleşmesi için bir gayret içerisinde olacağız" dedi.

Demirtaş, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk ile düzenlediği basın toplantısında, parti olarak Nevruz Bayramı etkinliğini, bu yıl 40 il ve 86 ilçe gerçekleştireceklerini söyledi.

Demirtaş, şunları söyledi:

"Şırnak ve Iğdır'dan Nevruz ateşleri yakılarak, kutlamalara start verilecek. Şırnak, özellikle Nevruz kutlamalarının yasaklı olduğu çok sert müdahalelerin yapıldığı, müdahalelerde onlarca hatta yüzlerce insanın öldürüldüğü bir kentimizdi. Dolayısıyla bu yıl yapılacak kutlamaların ilkinin Şırnak'ta yapılması, Nevruz ateşinin Şırnak'tan yakılması, bizler açısından da o acı günlerin anısına bağlı kalmanın bir ifadesidir. Aynı zamanda Iğdır da son dönemlerde artan baskıların bir sembolü kentidir. 17 Mart'ta başlayacak kutlamaların ikinci bir merkezi de bizler açısından Iğdır olacak. Ayın 20'sinde Diyarbakır ve İstanbul gibi büyük merkezlerin kutlamaları gerçekleştirilecek. Pazar günü olması vesilesi ile bu yıl ki kutlamaların ayın 20'sinde yapılması kararlaştırıldı."

Bu konularda ilginizi çekebilir