Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam müjdesi

Başbakan Davutoğlu, "Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıyoruz. Hekimlerin yanında diğer sağlık çalışanları da bundan yararlanacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Marriott Oteli'nde düzenlenen 'Şifa Veren Ele Vefa' programına katılarak bir konuşma yaptı. Burada yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarına müjdeyi veren Davutoğlu, 'Nöbet ücretlerinde önemli bir iyileştirme yapıyoruz. Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıyoruz.' dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:    
 
Meclis’te görüşülen İç Güvenlik Paketi’nde Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti gerçekleştiren fail konusunda da 24 saat gözaltı, birkaç kişi olarak geçekleşmişse 48 saat gözaltı gerçekleştireceğiz.

Hem şifa vermek için çalışan doktora saldıracaksın hem de hastanenin diğer kapısından çıkacaksın. Önce hesap vereceksin. O gözaltı sonrasında da hukuki işlemler başlatılıp vaka adli makamlara tevdi edilecek. Oraya acı içinde gelen hasta yakınlarının anlıyoruz. O acıyı anlamayan doktorlar için de şikayet mekanizmamız var.  

Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam

Sağlık Bakanımızla oturduk Türkiye’nin bütçe imkanları çerçevesinde neler yapılır konuştuk. Nöbet ücretlerinde önemli bir iyileştirme yapıyoruz. Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıyoruz.
Tüm sağlık çalışanlarımız da bu iyileştirmeden yararlanacak. Önceki düzenlemelerle birlikte, acilde ve diğer riskli yerlerde nöbet tutanların ücretlerine yüzde 75 zam gelmiş olacak.

Hekimlere 70 yaşına kadar çalışma fırsatı

Hekim hem şiddete maruz kalıyor, tıbbi müdahalede bulunuyor. Hem de maddi olarak bir risk altına girer miyim diye operasyon gerçekleştiriyor. Doktorlarımızın sürekli bu stres altında olması hataları artırır. Yapacağımızı yeni düzenleme ile mali sorumluluk sigortasında 400 bin lira olan risk ücreti 600 bin ve 800 bin liraya çıkarılacaktır. Prim ücretlerinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. 14 Mart tıp bayramına girerken şiddete maruz kalan hekimlerimiz üzerinden bütün hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza mesajımızı iletmek istiyoruz: sizlere güveniyoruz. Sizin elleriniz tüm toplumumuza şifa dağıtmaktadır.

Bu konularda ilginizi çekebilir