Nuh Çimento ortağı Eskiyapan toprağa verildi

Eskiyapan için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde, öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Nuh Çimento'nun kurucu ortaklarından ve 22. dönem Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan'ın cenazesi toprağa verildi.

Eskiyapan için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde, öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Muharrem Eskiyapan'ın cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

Cenaze töreninde, Eskiyapan'ın eşi Gülten Eskiyapan ve çocukları taziyeleri kabul etti.

Törene, Eskiyapan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Muammer Güler ile iş dünyasından Tuncay Özilhan, Zeynel Abidin Erdem, Cem Hakko, Murat Yalçıntaş, Tanıl Küçük, Nejat Basmacı, Hamdi Akın, Oğuz Satıcı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskiyapan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile son kez iftarda bir araya geldiklerini belirterek, ''Hayırseverdi. Türk milli eğitimine hem aile olarak hem de kendi adına bağışlarda bulundu. Son yaptırdığı okulun açılışını Cumhurbaşkanı Gül gerçekleştirecekti. Kısmet olmadı. Aile olarak 17-18 okul yaptırdığını biliyorum'' diye konuştu.

İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş de duygularını ''Muharrem Bey ile parlamentoda beraber olduk. Örnek bir insandı. Onu biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak tutamadık. O üzüntüyü hep hissettik. Çok değerli bir arkadaşımdı'' şeklinde ifade etti.

İşadamı Halis Toprak ise Eskiyapan'ın çok iyi ahbabı, arkadaşı olduğunu ifade ederek, ''Hakikaten büyük insandı. Türk sanayisine çok faydası oldu. Allah gani gani rahmet eylesin. Ülkeye büyük eserler verdi. Hepimizin başı sağ olsun'' dedi.

Bu arada törene, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile yeni yaptırdığı okulun öğrencileri de çelenk gönderdi. Eskiyapan'ın cenazesi, daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.