O haberlere yayın yasağı geldi

MİT TIR'larıyla ilgili haberlere yayın yasağı yayın yasağı getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent, MİT tırlarının Adana'da durdurulmasına ilişkin tutanakların yayınlandığı internet sitelerine erişimin engellenmesiyle ilgili mahkeme kararının erişim sağlayıcılarına ulaştırıldığını belirterek, "Kararda belirtilen sosyal medya siteleri Twitter, Google ve Facebook'un söz konusu URL'leri çıkarıldığı birliğimize bildirildi" dedi. 

Her türlü yayın yasak

Kent, Adana 5. Sulh Ceza Hakimliğinin, 19 Ocak 2014 günü Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatına ait araçların durdurulması ve aranması olayıyla ilgili açılan kamu davasının soruşturmasına devam edildiği gerekçesiyle, yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü yayının yapılmasının yasaklanmasına karar verdiğini anımsattı. 

'Karar gece yarısı geldi'

Söz konusu tutanakların dün akşam internette yayınlanması üzerine Adana'da bir mahkeme tarafından ilgili internet sitelerine erişimin engellenmesi için mahkeme kararı alındığını belirten Kent, "Karar bize, gece yarısı geldi. Kararı, erişim sağlayıcılarına ulaştırdık. Twitter, Google ve Facebook'un söz konusu URL'leri çıkardığı Birliğimize bildirildi. Twiter'ın avukatı söz konusu URL'lerin engellendiğini sözlü olarak, Facebook ve Google ise yazılı olarak bildirdi. Şu an herhangi bir sorun yok" diye konuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir