OECD: Ekonomide büyüme devam ediyor

G7 ülkelerinde ekonomik faaliyetler iyileşme kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
PARİS - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), bileşik öncü göstergelerin (CLI) Ocak ayında bir önceki aya göre pek çok ülkedeki ekonomik faaliyetlerde büyümenin devam ettiğine işaret ettiğini açıkladı.
Örgüt yayınladığı ankette, ekonomik büyüklükte sanayileşmiş ülkeler olarak adlandırılan ve ABD, Japonya, Kanada, İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin yer aldığı G7 ülkelerinde ekonomik faaliyetlerin ocak ayında bir önceki aya göre iyileşme kaydettiğini bildirdi.
Kalkınma hızını kaybeden Hindistan ve Brezilya'da göstergelerin düşüş yönünde olduğunu belirten örgüt, bunun aksine gelişmekte olan ülkelerden Çin ve Rusya ekonomilerinin ise büyümeye devam ettiğini kaydetti. 
Bileşik öncü göstergeler, OECD bölgesinde ocak ayında bir önceki aya göre 0,8 puan artış kaydederek 103,6'ya yükseldi. Bu oran aralıkta 102,8 düzeyindeydi. Bileşik öncü göstergeler ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ise 11,3 puanlık artış kaydetti.
ABD'de göstergeler ocak ayında bir önceki aya göre 0,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 11,0 puan arttı.
Euro Bölgesinde ocak ayında bir önceki aya göre 0,6 puan, bir önceki yılın aynı dönemine göre 12,5 puan artan bileşik öncü göstergeler, Fransa'da ocak ayında bir önceki aya göre 0,3 puan, bir önceki yılın aynı dönemine göre 11,6, Almanya'da ocakta bir önceki aya göre 0,9 puan, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 16 puan arttı.
Bu konularda ilginizi çekebilir