ÖİB: İhaleler ÖYK kararı doğrultusunda devam ediyor

Aksu, İstanbul Anadolu Yakası ve Boğazici Elektrik Dağıtım AŞ ile Başkent Doğalgaz özelleştirme ihalelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Özelleştirme İdaresi (ÖİB) Başkanvekili Ahmet Aksu, İstanbul Anadolu Yakası, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ ve Başkent Doğalgaz özelleştirme ihalelerine ilişkin idarenin, şartname ve mevzuat çerçevesinde ihaleye çıktığını ve ihale sürecinin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararı doğrultusunda devam ettiğini bildirdi.

Aksu, AA muhabirinin, İstanbul Anadolu Yakası ve Boğazici Elektrik Dağıtım AŞ ile Başkent Doğalgaz özelleştirme ihalelerine ilişkin sorularını yanıtladı.

ÖİB'nin şartname ve mevzuatlar çerçevesinde ihaleye çıktığını, teklifleri aldığını, nihai pazarlık görüşmelerini gerçekleştirdiğini belirten Aksu, ihale sürecinin ÖYK kararı uyarınca sürdürdüğünü ifade etti.

Şartnamelerde, özelleştirmeye ilişkin tutarların, hangi süreler içinde, hangi hesap numaralarına yatırılması gerektiğinin açıkça belirtildiğini kaydeden Aksu, elektrik dağıtım özelleştirmeleri ilgili şartnamede öngörülen süre içinde ve tutarlarda ek teminat ya da ihale bedelinin hesaplara intikal etmediğini bildirdi.

Aksu, bundan sonraki sürecin, ÖYK kararı doğrultusunda devam ettiğini belirterek, ihale sürecinde ihale şartnamesi gereği şu anda söz konusu ihalelerde en yüksek tutarı veren ikinci firmaların değerlendirildiğini hatırlattı.

Öte yandan, İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım özelleştirmeleriyle Başkent Doğalğaz özelleştirmesinde en yüksek teklifi MMEKA firması vermişti. İstanbul Anadolu Yakası ihalesi için 1 milyar 813 milyon dolar, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ için 2 milyar 990 milyon dolar, Başkent Doğalgaz ihalesi için ise 1 milyar 211 milyon dolar tutarındaki en yüksek teklifi veren MMEKA adına açıklamalar yapan MMEKA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ özelleştirmeleri için 4,8 milyar doları temin ettiğini bildirmişti. Kazancı, Başkent Doğalgaz Dağıtım özelleştirmesi için de hazır olduklarını kamuoyuna açıklamıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir