Okay Temiz'le ritmin ziyafeti

Ritmin günü konseri Hint müziği ve Afrika ritimlerinden oluşan bir şölene dönüşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Okay Temiz ve dünyaca ünlü ritim ustaları bugün saat 20:00'de, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda müzikseverlerle buluşuyor.

2002'den bu yana her yıl usta müzisyen Okay Temiz'in doğum gününde yapılan 'Ritmin Günü' konseri, bu yıl sekizinci yılını dünyaca tanınmış ritim ustalarıyla kutluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'nin katkılarıyla, Dap Yapı'nın sponsorluğunda Cemal Reşit Rey Konser Salonun'da yapılacak konserin biletlerini Biletix'den satın almak mümkün.

8. "Ritmin Günü" konserinde Okay Temiz (Percussion), Hindistan'nın en önemli Perküsyon Grubu olan Karnataka College of Percussion ve benzersiz doğaçlama kadın vokal tekniğine sahip lideri, en önemli eğitmeni ve parlak bestecisi Ramamani yeralıyor.

Özellikle doğaçlama türünde, son derece karışık bir teknik sunuma sahip vokaliyle, geleneksel Konnakol adı verilen perküsyon vokal dilinde harikalar yaratan Ramamani, aynı zamanda iki farklı şekilde, çok ender rastlanan bir üslup ile bestelerinde ritmik dönüşleri başarıyla gerçekleştiriyor. Batı formlarındaki müziğin ve bestelerin birkaç melodik ve ritmik Ramamani, dünyada hem yerel hemde Uluslararası jazz gruplarıyla performanslar gerçekleştiren ilk Karnatik vokalistlerden olmasıyla dikkati çekmekte.

Senegal'den Konuşan Davul ustası Yamar Thiam, İsveç'ten Harald Swensson(Piano), ayrıca Ahmet Özden (Zurna),  Rüstem Çembeli (Asma Davul),  Ebru Ayarcı (Djembe), Tom Camidge (Djembe), Algo-Ritmo Perküsyon Grubu  ve  80 kişilik Okay Temiz Ritim Atölyesi öğrencisi sahne alacaklar.

Gecenin ilk bölümünde ayrıca konuk olarak Ebru Ayarcı liderliğindeki Algo-Ritmo perküsyon grubu, Afrika ritimleriyle izleyenleri coşturacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir