Okullar açıldı, kazalar arttı

TŞOF Başkanı Apaydın, okulların açılmasıyla trafik kazalarının arttığını bildirdi. Apaydın, "Denetimler mutlaka artırılmalı" uyarısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, tatilin bitmesi ve okulların açılması ile trafiğin yoğunlaştığını belirterek, "denetimlerin mutlaka artırılması" gerektiğini ifade etti.  

Apaydın, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, sürücülere uyarılarda bulundu. 

Tatilin bitmesi ve okulların açılması ile trafiğin yoğunlaştığına işaret eden Apaydın, dün ve önceki gün yaşanan kazalarda 48 kişinin öldüğünü kaydetti. 

Bu yıl 16 milyon 400 bin öğrencinin yanı sıra 873 bin 747 öğretmenin dersbaşı yaptığını anımsatan Apaydın, "Dersbaşı ile trafik kazaları da arttı. Kazalar tatil ve eğitim öğretim dönemlerinde 2-3 kat artıyor. Bu kazalar en çok uykusuz araç kullanmanın yanı sıra hatalı sollamadan ve aşırı süratli araç kullanımından kaynaklanıyor. Denetimler mutlaka artırılmalı" değerlendirmesinde bulundu. 

Apaydın, TŞOF olarak servisçileri, taksicileri, kamyon ve minibüs şoförlerini kurallara uymaları konusunda uyardıklarını bildirdi.  

Sürücü kusurlarından kaynaklanan kazaların her yıl arttığını ifade eden Apaydın, geçen yılın ilk 7 ayında 88 bin 530 olan sürücü kusurlu kazaların, bu yılın aynı döneminde 92 bin 104'e ulaştığını belirtti. Apaydın, "Ülke genelinde meydana gelen kazalara bakınca alınan tedbirlerin yeterli olmadığını görülmektedir. Son iki günde meydana gelen şehir içi kazalarındaki artışı göz önüne alırsak denetimler zaman kaybedilmeden artırılmalıdır" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir