Olayın büyümesini jandarma engellemiş

Topkapı Sarayı Müzesi'nde 2 gün önce meydana gelen olayın yeni görüntülerinde jandarma ekibinin saldırganla çatışması yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Libya uyruklu Samir Salem Ali Elmadhavri'nin Topkapı Sarayı Müzesi'nde görevli 2 kişiyi silahla yaraladıktan sonra ölü ele geçirildiği olaya ilişkin ortaya çıkan yeni görüntülerde, müzede görevli jandarma ekibinin saldırganla çatışması yer alıyor.
Topkapı Sarayı Müzesi'nde 2 gün önce meydana gelen olay sırasında bir turistin çektiği belirtilen yeni video görüntüsünde, dış avlu kapısında bulunan saldırgan ile Topkapı Jandarma Koruma Takım Komutanlığına bağlı jandarma görevlilerinin çatıştığı, bazı jandarma görevlilerinin de surların üzerine çıkarak önlem aldığı görülüyor.
Olayın, müzede görevli karakol komutanının, askerlere "şüphe eğitimi" verip, nöbetçileri değiştirmesinin hemen ardından yaşandığı, silah seslerinin duyulmasının ardından tüm jandarma personelinin eğitimde belirlenen mevzilerine geçtiği, bahçedeki bir ağacın arkasında mevzi alan karakol komutanının ateş ederek saldırganın bulunduğu yerden içeriye ilerlemesini ve surların üzerine çıkan jandarmaların da diğer hareket alanlarını engellediği, bu şekilde polis ekipleri gelene kadar yaklaşık 
yarım saat saldırganın olduğu yerden ayrılmamasının sağlandığı öğrenildi. Bu sırada Topkapı Sarayı Müzesi'nin bahçesinde bulunan turist gruplarının da jandarma ekiplerince farklı noktalardan tahliye edilerek, saldırıda zarar görmelerinin engellendiği kaydedildi. Öte yandan, saldırganın içeriye girdiği sırada görevli personele İngilizce "Norveç'teki olaya benzer bir olay gerçekleştireceğini" söylediği de öne sürüldü. 
Bu konularda ilginizi çekebilir