Olaylar, göründüğü kadar yalın değil

Atalay, İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olayları azmettirenlerin olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, olayların ardından Hatay'a ve Dörtyol'a özel istihbarat ekipleri gönderdiklerini belirterek, "Dün onları çağırdım, dinledim. Olaylar, hiç öyle geriden göründüğü kadar yalın değil" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı, parti genel merkezinde yapıldı. Toplantıdaki konuşmasında, İnegöl ve Dörtyol'da artan tansiyona da değinen Atalay, "Çok yoğun biçimde bunların üzerinde olduklarını" belirtti.

İnegöl'e giderek, incelemelerde bulunduğunu, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiğini hatırlatan Atalay, "İnegöl burada masum, İnegöl bundan çok üzüldü. Ama, şunu da söyleyeyim, bu fırsatları kollayan ve vatandaşı tahrik eden, getirip polis otolarını yaktıran birileri de var. Dörtyol'da da bu olayları azmettiren, tahrik ettiren birileri var. İstiyorlar ki huzurlu bir halk oylaması sürmesin. Bunu anlamak mümkün değil. Ama kararlı şekilde hepsinin üzerine gidiliyor" diye konuştu.

Vatandaşı birbirine karşı kışkırtmakla değil, tamirle meşgul olduklarını ve kışkırtmalara tahammül göstermeyeceklerini bildiren Atalay, olayları gerçekleştirenlerin cezalandırılacaklarını vurguladı.

Atalay, "Oralara özel istihbarat ekipleri gönderdik. Hatay'a da, Dörtyol'a da, hem il genelinde hem ilçede, daha olayın olduğu gün gönderdik. Bunlar çalışıyorlar. Dün onları Hatay'a çağırdım, dinledim. Olaylar, hiç öyle geriden göründüğü kadar yalın değil. Ama, bütün karmaşıklığıyla analiz ediliyor, değerlendiriliyor ve üzerine gidiliyor" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir