Önce İsrail'le anlaşma aranmalıydı

Fethullah Gülen, izinsiz yola çıkan yardım gemilerini eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA -  ABD'de yaşamını sürdüren Fethullah Gülen, Gazze'ye yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan gemiler yola çıkmadan önce İsrail makamlarıyla anlaşılmaya çalışılması gerektiğini ifade etti. Gülen'in, İsrail askerlerinin müdahale biçimini de 'çirkin' olarak nitelendirdiği bildirildi.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yayınlanan habere göre Gülen, 'anlaşma aramadan yardımı yola çıkarmanın otoriteye başkaldırı işareti olduğunu ve fayda getirmeyeceğini' bildirdi. Gülen, konuyla ilgili soruşturma yapacak kuruluşun Birleşmiş Milletler (BM) olması gerektiğini belirtti. Bir soru üzerine Gülen, kendisiyle ilişkili yardım örgütlerinin Gazze'ye yardım götürmeden önce İsrail'den izin almalarını istediğini vurguladı.

Zaman'da taziye mesajı

Bu arada Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail'in yaptığı saldırıda ölenler için Gülen adına, Zaman Gazetesi'nde bir taziye mesajı yayımlandı.

Mesajında Gülen, "Filistin'de yaşanan bu drama son verebilmek beklentisiyle yola çıkan, uğradıkları müessif saldırıda hayatlarını kaybederek şehit düşen insanlarımıza Allah'tan rahmet diler, başta aileleri olmak üzere, milletimize ve bütün insanlığa taziyelerimi bildiririm" ifadesine yer verdi.

Zaman Gazetesi Gülen'in, WSJ muhabiriyle yaptığı görüşmesi sırasında başka konulara değindiğine de yer verdi. Gazetede yer alan habere göre Gülen, Gazze'ye yardım konvoyundaki olayla ilgili üç konuya dikkati çekerek şu görüşleri ifade etti:

"Bir, yardım gönüllülerinin bulunduğu gemiye yapılan o korkunç müdahale öncesi izlenen yöntem, ki Gülen bu noktada diplomatik yolların sonuna kadar zorlanmasında ısrar ediyor. İki, İsrail askerlerinin müdahale biçimi, ki onu 'çirkin bir manzara' diyerek eleştiriyor. Üç, şehit olan vatandaşlarımız, ki bunun için Gülen taziye yayınlayarak üzüntülerini ifade ediyor."

Gazetenin verdiği bilgiye göre, Wall Street Journal muhabirinin fotoğraf çekimi için Gülen'i ziyareti sırasındaki kısa süreli sohbeti, söz konusu haber için dayanak teşkil etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir