Osmanlı Türkçesi kursuna yoğun ilgi

Osmaniye'de Hayrat Vakfı işbirliğiyle açılan kursa 900 öğrenci katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
OSMANİYE - Osmaniye'de, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı arasındaki protokol kapsamında, Osmanlı Türkçesi kursu açıldı.
 
Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Ramazan Türker, yaptığı açıklamada, ülke genelinde düzenledikleri kurslarla Osmanlı eserlerini kültür hayatına kazandıracak elemanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
 
Haftada iki gün verilen eğitimin ücretsiz olduğunu ifade eden Türker, ''Ülke genelinde devam eden ve 2 bin 600 öğretmenin eğitim verdiği kurslarda 70 binin üzerinde kursiyer var. Osmaniye'de de 900 kursiyerimiz bulunuyor. Üçüncü kez açtığımız kursumuz üç yıl boyunca kademe kademe devam edecek'' dedi.
 
Osmanlı Türkçesi öğrenmenin önemini vurgulayan Türker, kursu başarıyla tamamlayanların Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika alacağını kaydetti.
 
Kursa ilgiden memnun olduklarını dile getiren Türker, şöyle devam etti:
''Kültür mirasımızın temelini teşkil eden matbu ve el yazma eserleri, milli mirasımızı, temel kültürümüzü öğrenip anlayacak, sonraki nesillere aktaracak kişilere ihtiyacımız var. Osmanlı Türkçesini, üzerinden geçtiğimiz bir köprüdeki yazıyı, üniversitelerdeki kitabe ve levhaları, atalarımızdan kalan mektupları veya kitapları, bir tapu senedini ve buna benzer birçok evrak ve belgeleri okuyup anlama noktasında bir ihtiyaç olarak görüyoruz. Kurslarımıza yoğun ilgi var. Bu, milletimizin ecdadına olan vefa borcunu eda etme gayreti içinde olduğunu gösteriyor.''
 
Kursiyerlerden Cevdet Uyduran da Osmanlı kültürünün 600 yıllık bir geçmişi olduğunu, bu kültürü gelecek nesillere aktarmak için kursa katıldığını söyledi.
 
Öğretmen olduğunu ve mesleğiyle ilgili araştırma ihtiyacı duyduğunu kaydeden Uyduran, ''Bu kültürü yaşayabilmemiz, anlayabilmemiz ve diğer nesillere anlatabilmemiz için Osmanlıcayı bilmemiz gerekiyor. Bu bilgileri, belgeleri bizden sonrakilere aktarabilme adına bu kursa dahil olup mümkün mertebe ecdadımızı gelecek nesile aktarmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.
 
Kursa babasıyla katılan 11 yaşındaki Rana Belverdi ise babası kursa katıldığı için Osmanlıcaya merak saldığını belirterek, Osmanlıca metinleri okumaya başlamanın mutluluğunu yaşadığını anlattı.