Otokar'ın yenilenen Sultan serisi satışta

Otokar Genel Müdürü Görgüç, yılın ilk yarısında durgun, ikinci yarısında ise artan bir pazar beklediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Otokar'ın yenilenen Sultan serisi beş farklı modelle satışa çıktı.

Otokar, Sultan Serisini farklı kullanım alanlarına uyarlanabilecek şekilde modüler yapıda tasarlayarak, 7 metrelik küçük otobüs pazarında Türkiye ve dünyada gelişen taleplere uygun olarak yeniledi.

Yeni Sultan serisi, ilk olarak beş farklı modelle görücüye çıktı. Yeni seride toplu taşımacılık için Sultan City ve Maxi City; turizm ve servis taşımacılığı alanında ise Sultan 140S, 140S Comfort ve 160S Maxi modelleri bulunuyor.

Rahmi Koç Müzesi'nde, Otokar'ın yenilenen Sultan serisinin basın toplantısında yaptığı konuşmada Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, yenilenen Sultan'ın, tasarım ve mühendislik geliştirmeleri için Otokar'ın gelişmiş yazılım ve analiz imkanları kullanılarak, daha güçlü,güvenli, ekonomik ve konforlu olduğunu kaydetti.

Sultan serisinin 2009 yılında müşteri memnuniyeti en yüksek araç olduğunu dile getiren Görgüç, Sultan ile küçük otobüs pazarını 2009 yılında lider kapadıklarını bildirdi.

Görgüç, 5 binin üzerinde Sultan'ın Türkiye'de, binin üzerinde Sultan'ın ise 30'a yakın ülkenin yollarında olduğunu ifade ederek, farklı kullanım alanlarına uyarlanabilecek şekilde modüler yapıdaki yeni Sultan'ın, farklı donanım özellikleri ile kullanıcılara çeşitlilik sunduğunu söyledi.

Serdar Görgüç, Otokar'ın, Sultan Serisini farklı kullanım alanlarına uyarlanabilecek şekilde modüler yapıda tasarlayarak, 7 metre küçük otobüs pazarında Türkiye ve dünyada gelişen taleplere uygun olarak yenilediğini kaydetti.

2009 yılının dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle küçük otobüs pazarının dünyada ve Türkiye'de de daraldığını belirten Görgüç, 2009 yılında Türkiye'de küçük otobüs pazarının toplam satışlarda yüzde 54 daraldığını bildirdi.

Görgüç, "Bu yılın ilk yarısında da durgun bir pazar, ikinci yarısında ise artan bir pazar bekliyoruz. 2010 Yılında yeni modellerimizle pazar payımızı güçlendirerek sürdürmek istiyoruz" dedi.

Yenilenen Sultan serisi

Sultan serisinin galvaniz kaplı gövdesiyle korozyona karşı mukavemet ve yıllarca süren dayanıklılık da ekonomik verimliliği artıran unsurlar arasında yer aldığını ifade eden Görgüç, Sultan aracının emniyet özelliklerinin de yolcu taşımacılığında güvenliğin önemini bilenler için geliştirildiğini anlattı.

Görgüç, yenilenen araçların daha da artırılan ön tekerlek iz genişliğiyle daha iyi yol tutuşu ve artan sürüş kontrolünü sağladığına değinerek, ön arka disk frenleri, standart olarak sunulan ABS, tavanda bulunan cam havalandırma ve tahliye kapağı, acil durumlarda kapıları açan iç ve dış kumandalarla artık Sultan serisinde güvenliğin daha üst seviyede olduğunu dile getirdi.

Ayrıca servis ve turizm tipi araçlarında sürücü ve yolcu emniyet kemerlerinin de standart olarak sunulduğunu anlatan Görgüç, Sultan serisinin yenilenen dış tasarımının yanı sıra, içte de yeni tasarım torpidosu, yenilenen gösterge paneli ve ferah iç dizaynı ile dikkat çektiğini söyledi.

İki farklı motor

Sultan serisinde iki farklı motor kullanıldığını belirten Görgüç, 140 beygir ve 160 beygir gücündeki motorların, her türlü yol koşulunda üstün çekiş performansıyla öne çıktığını vurguladı.

Görgüç, Sultan serisinin AB güvenlik normlarına uygun olarak yenilenmiş AdBlue katkılı yeni Euro 4 motorunun, hem daha fazla güç ve performans verdiğini hem de çok daha ekonomik ve çevre dostu bir yakıt tüketimi sağladığını söyledi.

Serdar Görgüç, yeni Sultan serisinin farklı modelleri ile çok geniş opsiyonları olduğunu ifade ederek, en düşük modelinin 140 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir