Otomotiv sektörü kötünün iyisine hazır

Nissan: Uzun vadede yeni önlemler alınmazsa piyasada canlanma beklemiyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Nissan Otomotiv A.Ş Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, 2009 yılında teşviklerle büyüyen pazarın 557 bin adet ile kapanmasına rağmen, 2010 yılında pazarın yüzde 28 daralarak 400 bin civarında olmasını beklediklerini söyledi.

Sancaktaroğlu, 2009 yılında çok uzun ve zorlu bir süreç geçiren Türkiye'nin özellikle yılın son çeyreğinde yüzde 14,7'lik bir gerileme ile 1945'ten sonraki en büyük ekonomik daralmayı yaşadığını söyledi.

2009 yılının ekim ayında sektörel bazda daralma yaşanmaya başladığını belirten Sancaktaroğlu, bu daralmanın sürdüğünü ve uzun vadede yeni önlemler alınmadığı takdirde iç piyasanın kısa vadede canlanmasının zor olacağını vurguladı.

Sancaktaroğlu, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde otomotiv sektörünün ekonominin daralmasına paralel olarak yüzde 40'lık bir daralma yaşadığını vurguladı.

ÖTV indirimi ile canlanan sektörün ekim ayı itibariyle ÖTV indiriminin tamamen kaldırılması ile yüzde 74'lük bir daralma yaşadığını hatırlatan Sancaktaroğlu, 2009 yılı toplam pazar rakamlarının eylül ayında 80 bin 506, ekim ayında ise 20 bin 608 adet olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir