Otomotiv sektörü yeni vergi beklemiyor

Hyundai Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü Karaarslan, seçimlerden sonra sektörde ek vergi beklemediğini ancak vergi kaybını önlemek için daha modern düzenlemeler getirilebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hyundai Yurtiçi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü Ümit Karaarslan, otomotiv sektöründe Türkiye'nin ithalatçı konuma düşme riskine karşı "Seçimden sonra otomobil sektörüne yönelik ek vergi beklemiyorum. Bakanlığın daha aklıselimle daha geliştirici politikalar yapacağına inanıyorum. Hem otomobil talebini düşürmemek hem de devletin vergi kaybını artırmamak açısından daha yeni, modern düzenlemeler getirileceğini tahmin ediyorum ve bekliyorum" dedi.

Hyundai Elantra'nın lansmanı için düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Karaarslan, seçimden sonra olası ekonomiyi soğutma tedbirlerinin otomotiv sektörünü etkileyebileceğini, bu tedbirlerin özeliklerine göre bu etkilenmenin değişebileceğini kaydetti.

Otomobil satışlarında en belirleyici etkenin kredi faizleri olduğunu dile getiren Karaarslan, kredi faizlerinde "kabul edilmeyecek" oranda yükselme olması durumunda otomobil satışlarında gerilemenin kaçınılmaz olacağını ifade etti.

Vergi artırmak sonuç vermez

Karaarslan, hükümetin cari açığın artmasına yönelik alacağı tedbirlerin sektöre de muhakkak etkisinin olacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Otomobilde vergilerini ne indirmek ne de yükseltmek çok fazla sonuç vermez. Bir süre pazar daralır gibi görülebilir, ama unutulmasın ki o daralmalardan sonra, çünkü otomobil lokomotif bir sektör ve siparişlerle satışlarla üretimlerle bundan 6 ay sonrasını ilgilendiren bir sektör. Öyle oldu mu firmalar farklı farklı uygulamalar yapıyor. Zararlar olabiliyor. Zannetmiyorum hükümetin o tip farklı uygulamalar içinde olacağını...

Seçimden sonra otomobil sektörüne yönelik ek vergi beklemiyorum. Bakanlığın daha aklıselimle daha geliştirici politikalar yapacağına inanıyorum. Hem otomobil talebini düşürmemek hem de devletin vergi kaybını artırmamak açısından daha yeni, modern düzenlemeler getirileceğini tahmin ediyorum ve bekliyorum."

Elantra Türkiye pazarında

Öte yandan Ümit Karaarslan, bu ay itibariyle satışa sundukları Elantra modelinden yıl sonuna kadar 6 bin ile 7 bin 500 adet arasında satma hedeflerinin bulunduğunu bildirdi.

Hyundai'nin bugüne kadar en çok satılan modellerinden biri olan ve markanın dünya çapındaki gelişiminin en temel örneği konumundaki Elantra, tamamen yenilenen tasarımı ve gelişen teknolojisi ile Türkiye'de satışa çıktı.

Basın toplantısında verilen bilgiye göre, markanın karakteristik çizgileri Elantra, 1,6 litrelik 132 HP gücündeki benzinli motor seçeneğine sahip bulunuyor. 6 kademeli düz veya yine 6 kademeli otomatik vites seçeneğine sahip Yeni Elantra, tüketicilere Mode ve Prime olmak üzere yine iki farklı donanım tercihi sunuyor.

5 yıl garantiyle satılıyor

Yeni Elantra Türkiye'de de 5 Yıl Garantili Ultra Servis programı dahilinde satışa sunuluyor. Hyundai'nin 2004 yılından bu yana Türkiye'de satılan tüm modelleri için uygulanan 5 Yıl Üretici Mekanik Garantisi ve Ücretsiz Yol Yardım Hizmeti'nin yanı sıra artık 5 yıl boyunca her yıl bir defa tüm Hyundai araçlarına Hyundai Yetkili Servisleri'nde ücretsiz check-up hizmeti verilecek.

Hyundai Yeni Elantra'da Siyah İnci, Kurşun Gri, Metalik Mavi, Lacivert, Bronz, Beyaz, Koyu Kırmızı ve Gümüş Gri olmak üzere 8 farklı gövde rengi ile siyah, bej ve gri olamak üzere 3 farklı döşeme rengi seçeneği sunuluyor.

Mode ve Prime olmak üzere 2 farklı donanım paketi satılan Elantra'da Mode paketiyle birlikte isteğe bağlı olarak 6 kademeli manuel ya da 6 kademeli otomatik şanzıman alınabiliyor. Prime paketiyse ilk etapta sadece otomatik şanzımanla satılıyor. Donanım ve şanzıman kombinasyonları ile toplam 3 farklı alternatif sunan Yeni Elantra'nın fiyatları 41 bin 800 lira ile 49 bin 800 lira arasında değişiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir