Oyuncu Aykut Oray hayatını kaybetti

Oray, Muğla'da kaldığı otelde ölü bulundu; ölüm nedeni otopsi sonucu belli olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MUĞLA - Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne katılan sinema oyuncusu Aykut Oray, kaldığı otelde ölü bulundu.

Köyceğiz Kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin, yaptığı açıklamada, Köyceğiz'de düzenlenen 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne katılan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Aykut Oray'ın (67) kaldığı otelde ölü bulunduğunu belirterek, "Aykut Bey 4 gündür Köyceğiz'deydi, kaldığı otel odasında ölü bulundu. Savcı ve polis otelde inceleme yapıyor" dedi.

Oray'ın ölüm nedeninin otopsi sonucu belli olacağı bildirildi.

4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'nin açılışına katılan Aykut Oray'a, organizasyon komitesince, Türk sinemasına katkıları dolayısıyla plaket verilmişti.

"Aykut Oray'ın Ödemiş'te yüreklere gömülmesini istiyoruz"

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, yaptığı açıklamada, Oray'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, ''Ödemiş'in kültür elçisi, örnek bir Ödemişliyi yitirdik. Tüm Ödemişlilerin başı sağ olsun'' dedi.

Oray'ın her yıl Ödemiş'in kurtuluş şenlikleri dolayısıyla 3 Eylülde ilçeye geldiğini hatırlatan Keskin, şunları kaydetti:

''Bu yıl şenliklere kendisini davet etmiştik. Her zaman olduğu gibi hemşehrileri ile bir arada olmayı çok istiyordu. Maalesef gelen acı haberle büyük şok yaşadık. Ancak böylesine örnek bir Ödemişlinin adı mutlaka Ödemiş'te yaşatılacak. Biz de tüm Ödemişliler gibi Aykut Oray'ın Ödemiş'te yüreklere gömülmesini istiyoruz. Bunun için Ödemiş Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.''

Eski Ödemiş belediye başkanlarından Mehmet Eriş de ünlü oyuncunun mezarının Ödemiş'te bulunması gerektiğini, bunun için ailesi ve yakınlarıyla görüştüğünü ifade ederek, ''Ödemişliler olarak gurur duyduğumuz Aykut Oray'ın Ödemiş'te defnedilmesini istiyoruz. Aykut Oray, Ödemiş'in önemli bir değeriydi. Yaz tatillerini bile buradaki kültürel etkinliklere göre ayarlardı. Her fırsatta burada bulunmaktan mutlu olurdu'' dedi.

Eski Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise Oray'ın İstanbul'daki Ödemişliler Derneği başkanlığını ve yönetim kurulu üyeliğini yaptığını belirterek, ''Kendisine borcumuzu ödemek isteriz. Mezarının Ödemiş'te olması bizim için gurur verici olur'' diye konuştu.

Oray'ın cenazesi adli tıpa getirildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde kaldığı otelde ölü bulunan sanatçı Aykut Oray'ın cenazesi İzmir'e getirildi.

Aykut Oray'ın cenazesi Muğla'nın Köyceğiz ilçesinden ambulansla İzmir Adli Tıp Kurumuna getirildi. Oray'a yarın otopsi yapılacağı öğrenildi.

İzmir Adli Tıp Kurumu önünde cenazeyi bekleyen Oray'ın kuzeni Mehmet Günay, AA muhabirine, olaya çok üzüldüklerini söyledi. Oray'ın yaklaşık 5 yıl önce Antalya'da kalp krizi geçirdiğini belirten Günay, Ödemiş'te doğup büyüyen kuzeninin çok yardımsever ve iyi niyetli biri olduğunu ifade etti.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne katılan sinema oyuncusu Aykut Oray, kaldığı otelde ölü bulunmuştu.