Özallı yıllar dizi oluyor

Seksenler dizisi yoluna Doksanlar olarak devam edecek. Darbe sonrası dönemin yerini Turgut Özal dönemi alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - 12 Eylül darbesinin komedisi "80’ler"in yapımcısı Birol Güven 90’lı yılları da ekranlara getirmeye hazırlanıyor. Yaşar Üniversitesi’nin bu yıl 11’incisini gerçekleştirdiği bahar şenliği Türkiye’nin popüler dizi oyuncularını öğrencilerle buluşturdu. Yayınlandığı günden itibaren büyük ilgiyle takip edilen "80’ler" dizisinin yapımcısı ve Birol Güven başarısının sırrını öğrencilerle paylaştı. Güven sıradan Türk insanı karakterlerini ekrana taşıyarak başardığını söyledi. 

Televizyon ekranlarında izlenme rekorları kıran 80’ler dizisinin oyuncuları ve yapımcıları Yaşar Üniversitesi 11’inci Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen söyleşilerde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide 80’ler dizisinin yapımcısı, senarist ve yönetmen Birol Güven ile dizide "Pastacı Sami" karakterine hayat veren Berat Yenilmez de yer aldı. 

Söyleşide "12 Eylül darbesinin komedisi olur mu" diye yola çıktıklarını ifade eden Yapımcı Birol Güven, "Bugüne kadar darbelerin siyasi algısı yüksek insanlar üzerindeki etkisi işlenmişti. Yani bu kişiler ya bir örgüt üyesi ya bir politikacı ya da bir sivil toplum üyesiydiler. Ancak biz Türkiye’de ilk defa darbelerin vatandaşlar üzerindeki etkisini konu aldık" dedi. 
Sıradan Türk insanını konu alarak başarılı yapımlara imza attıklarını belirten Güven şöyle devam etti: 
"İnsanlar büyük fikirlerin, dev projelerin peşinde koşarken biz gündelik hayattan bir şeyler yapıp sıradan insanın hikayesini anlatalım dedik. Türkiye’de de bunu yapan olmadığı için rakipsiz kaldık. Aslında sıradan Türk insanını televizyona çıkarıyoruz. Bazen bu bir pastaneci bazen işçi bazen de memur oluyor. Sıradan insanların önemsiz belgeselini yapıyoruz." 

Seyirciden gelen yoğun talep üzerine yaz döneminde 90’lar dizisinin başlayacağını dile getiren Güven, "90’lar dizisinde yine sıradan insanı anlatacağız. 80’ler dizisinde 12 Eylül’ün mahalleye olan etkisini konu almıştık şimdi Turgut Özal’ın mahalleye olan etkisini konu alacağız. Yine sıradan insanların öyküsünü anlatacağız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir