Özdilek, tekstil dışı sektörlerde büyüyecek

Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, AVM ve otelcilik işletmeciliği alanında da büyümek istediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Grubun yeni lokomotif alanının AVM ve otel yatırımları olduğunu belirterek, "İki yıl içinde AVM sektörüne 290 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz ve grubun çalışan sayısını 5 bin 500'den 7 bin 500'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Özdilek Grubu'nun ilk yurt dışı mağazası olan Özdilek Ev Tekstil Perakende Mağazası, İngiltere'de 2012 Olimpiyatları'nın yapılacağı Londra Stratford'da bulunan Westfield Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Mağaza, 200 metrekare alanda çok özel ürün gruplarıyla hizmet verecek. Yılda 25 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Westfield Stratford City Alışveriş Merkezi'nde satılacak ürünler "Made with love from Turkey" (Türkiye'de sevgiyle üretildi) özel etiketiyle satılacak. Havlu ve bornozun yanı sıra ev tekstil ürünlerinin yer alacağı mağaza için Özdilek Grubu, özel bir koleksiyon hazırladı.

Hüseyin Özdilek, sadece ev tekstilinde değil, AVM işletmeciliği ve yatırımcılığı, otelcilik ve hayvancılık alanında da büyümek istediklerini belirtti.

Özdilek Grubu'nun tekstille doğduğunu, bugün Bursa ve İnegöl'de yılda 10 bin ton havlu ve bornoz üretim kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük üretim tesislerine sahip olduklarını anlatan Özdilek, "Ev tekstilindeki birikimlerimizi, perakende mağazalarıyla büyüterek zincirleştirdik. Havlu ve bornozda Türkiye'de yüzde 25 oranla pazar lideriyiz. Hedefimiz, Türkiye dışında da Özdilek markasını ve kalitesini yaygınlaştırmak. Bunun için perakende mağazalarımızın sayısını hızla artırıyoruz. Türkiye'de 28 olan mağaza sayımız iki yıl içinde 50'ye çıkacak. Üç yıl içinde de 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Avrupa pazarına Londra mağazalarıyla girdiklerini ifade eden Hüseyin Özdilek, iki yılda Avrupa Bölgesi'nde mağaza sayılarını 20'ye çıkaracaklarını, Türkiye'de ise ev tekstili alanında zirveyi hedeflediklerini kaydetti.

Hedef AVM ve otel işletmeciliğinde büyümek

Özdilek Grubu'nun 2011 yılı ciro büyüklüğünü 800 milyon lira olarak beklediklerini belirten Özdilek, "Önümüzdeki iki yıl içinde AVM sektörüne 290 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz ve grubun çalışan sayısını 5 bin 500'den 7 bin 500'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Hüseyin Özdilek, şunları belirtti:

"İki yıllık planda AVM yatırımlarımız tamamen devreye girmiş olacak. Havlu ve bornoz sektöründe lider olan Özdilek, yakın gelecekte Türkiye'nin önde gelen AVM ve otel yatırımcısı, işletmecisi unvanını da alacak. İstanbul Levent'te 240 milyon dolarlık AVM, otel ve rezidans yatırımımız hızla devam ediyor. Eskişehir'de 50 milyon dolarlık AVM yatırımımızı yıl sonunda hizmete açacağız. İzmir'de Crowne Plaza ile otel yatırımı ve işletmeciliği işine girdik. Bursa, Antalya, Kocaeli, Yalova, İzmir ve Afyonkarahisar'daki mevcut AVM'lerimiz, bulundukları bölgelerde büyük ilgi görüyor. Özdilek Grubu olarak AVM ve otel yatırımlarımızı, bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) çatısı altında toplamak istiyoruz. Bazı illerde yeni AVM yatırımları için araziler aldık. Portföy büyüklüğümüz 1,5 milyar dolara ulaştı."

Bursa'da çiftlik kurulacak 

Hayvancılık sektörünü uzun zamandır fizibilite çalışmalarıyla yakından incelediklerini ve hayvancılığın büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Özdilek, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 12 milyon dolar yatırımla büyükbaş hayvan çiftliği kuracaklarını bildirdi.

Özdilek, yıllık kapasitesi 4 bin baş hayvan olacak çiftliğin kasım ayından itibaren faaliyete geçeceğini ve yılda 650 ton et üreteceklerini, bu yatırım sayesinde Özdilek marketlerinde satılan etlerin de Özdilek kalitesi ile üretileceğini kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir