Özel ve Çipras görüştü: 'Seçim zaferinizden çok mutlu olduk'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Strasbourg’daki temasları sırasında eski Yunanistan Başkanı Aleksis Çipras ile ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ve CHP Strazburg Birliği üyeleriyle bir araya geldi. Eski Yunanistan başbakanı Alexis Çipras, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i seçim başarısından dolayı tebrik ettiği görüşmede, karşılıklı diyalog ve barış mesajları verildi.

Çipras’ın, “Seçim zaferinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Çok mutlu olduk, çok sevindik” ifadesini kullandığı belirtildi. Özel’in de, “Sizlerin zaferinizde de bizler çok mutlu olmuştuk. Kenan Evren, bizim sağ kulağımıza ‘savaş’ derken, Türk-Yunan düşmanlığını öğretirken, İsmail Cem ve Papandreou da sol kulağımıza barışı ve Türk-Yunan dostluğunu anlatıyordu. Bu kapsamda ilerlemek ve Ege’nin iki yakasındaki ülkelerimiz arasındaki sorunları çözmek gerekiyor” dediği kaydedildi.

“Birlikte çalışmamız gerekiyor”

Özel’in, “Türkiye’nin solu ile Yunanistan’ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması lazım. Savaşın maliyeti çok yüksek ama barış çok ucuz. Barışın tesis edilmesi her iki ülkede belki sağ siyasetçileri zayıflatır ama halkın karnını doyurur. Barışı tesis etmek ve yoksullukla mücadele için birlikte çalışmamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

“Ege’de ilerici ve sol değerler bir arada olmalı”

Çipras’ın, “Haziran ayı içerisinde İstanbul’da bir üniversiteden davet aldım. Bu çerçevede sizinle de görüşmek istiyorum” dediği, “Bir vakıf kurduk, o vakıf kanalıyla sizleri Atina’da ağırlamak istiyorum. Avrupa’da ve Ege’nin iki yakasında ilericiler, sol değerler için bir arada olması gerekiyor” ifadesini kullandığı kaydedildi.