Özelleştirilecek AKEDAŞ karda

AKEDAŞ 2010'un dokuz aylık döneminde 43 milyon lira kar elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Özelleştirme kapsamında bulunan Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (AKEDAŞ) bu yılın dokuz aylık dönemde 43 milyon lira kar elde ettiği bildirildi.

AKEDAŞ Müdürü Ahmet Hamdi Soylu, özelleştirme kapsamında bulunan ve son teklif verme süresi dün sona eren AKEDAŞ'ın durumuyla ilgili bilgi verdi. Antalya'da kaliteli elektrik verilmesini sağlamak amacıyla alt yapı için 2010 yılında proje tutarı 117 milyon liralık 54 yatırım projesini uygulamaya başladıklarını belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Antalya, Burdur ve Isparta illeri için 2010 yılında toplam proje tutarı 197 milyon lira olan yatırımlarımız başladı. Yüklenici firmalarla ihale ile hizmet satın alıp daha kaliteli hizmet yapmak istiyoruz. Dokuz aylık dönemde ciromuz 954 milyon lira olarak gerçekleşti. 43 milyon lira kar elde ettik. Yıl sonu itibariyle 1 milyar 200 milyon lira ciro ve 60 milyon lira kar bekliyoruz. Yatırımların büyük çoğunluğunu bu yıl içinde yaptık. Önümüzdeki yıl hedefimiz, özellikle Antalya'nın yeni ilçeleri Döşemealtı ve Aksu'da imar planlarının sonuçlanmasına bağlı olarak, ciddi yatırımlar... Hedefimiz Antalya'da elektrik kesintisini minimum düzeye çekmek. Kesinti olmayan bir Antalya için 2011 yılında da yüklü bir yatırım öngörüyoruz. Belki önümüzdeki yıl, proje tutarı bu yılki gibi aynı ölçekte olur. İnşallah bunları gerçekleştiririz."

Antalya'da yaklaşık 1 milyon 200 bin abone bulunduğunu, Burdur ve Isparta ile birlikte abone sayısının 1.6 milyona ulaştığını anlatan Soylu, elektrik yatırımları ve kullanımı konusunda Antalya'nın lokomotif olduğunu söyledi. Üç ildeki hizmetleri; 951'i kendi çalışanları olmak üzere, müteahhit firmalarla birlikte 1821 kişiyle yürüttüklerini anlatan Soylu, AKEDAŞ'a talip olan 19 firmanın büyük çoğunluğunun yetkililerinin şirkete gelerek incelemelerde bulunduklarını kaydetti. Soylu, şöyle devam etti:

"Her firmanın kendine göre bir hesabı var ancak bizim gördüğümüz şu; Antalya turizmin başkenti. Otel ve ticarethane abone grubunun yoğunlukta olduğu ve hızla gelişen, hızla göç alan ve yaklaşık yılda 60 bin abone yaptığımız bir il Antalya. Bunu şirket bazında değerlendirdiğinizde 70 bin abone yapıyoruz. Bu kadar hızlı gelişen bölgenin taliplisi de 19 firma...

Sıcak para akışının çok hızlı olması, özellikle yüksek satış bedeli olan, birim maliyeti yüksek satış bedeli olan ticarethane abone grubunun çok yüksek olması cezbediyor. İnşallah vatan ve milletin menfaatleri doğrultusunda yüksek değerde satışı gerçekleşir. 15 Aralıkta nihai pazarlıkla iş biter. Hayırlısı... Neticede bunlar satış değil. Burasının işletme hakkı devri yapılacak. 30 yıllığına devir. Bunun dört yılını AKEDAŞ kullandı. Şirketi devir alacak olanın 25-26 yıllık kullanım hakkı var. Sahip olduğumuz mal varlıkları yine devletin ve kamunun. Yüksek bir değerde devredileceğini düşünüyoruz."

Soylu, AKEDAŞ'ı iyi bir firmanın alıp daha iyi hizmet sunumu yapacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir