Pakistan'da sel IMF ile makro hedefleri de vurdu

Pakistan, ülke tarihindeki en büyük sel felaketi yüzünden, IMF ile hedeflerini revize etmeyi görüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARAÇİ - Pakistan, ülke tarihindeki en büyük sel felaketi yüzünden, gelecek hafta Uluslararası Para Fonu (IMF) ile büyüme ve mali açık hedeflerini revize etmeyi görüşecek.

Pakistan, 2008 yılındaki küresel ekonomik kriz sırasında gelir hedeflerini de kapsayan koşulları belirlemeyi kabul ederek, döviz rezervlerini artırmak ve ödemeler dengesi krizinin önüne geçmek amacıyla acil finansman için IMF'ye başvurmuştu.

Hükümetten bir yetkili yaptığı açıklamada, "Sellerden sonra Pakistan, ekonomik büyüme ve enflasyon gibi makro ekonomik hedeflerinden bazılarını revize etmek için IMF ile görüşecek" dedi.

IMF ile görüşmeler, planlandığı gibi 23 Ağustos'ta başlayacak. Pakistan, Mayıs ayında 11,3 milyar dolar tutarındaki IMF yardımının beşinci dilimi olan 1,13 milyar doları almıştı.

Ülkede 4 milyondan fazla insanın evsiz kalmasına, tahıl ürünleri ekili arazilerin harap olmasına, köprüler ve karayollarının çökmesine neden olan sellerin mevcut ekonomik sorunları daha da artırması bekleniyor.

Pakistan hükümetine göre sel felaketi, ülkenin bu yıl gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 4,5 oranındaki büyüme hedefinden uzaklaşması anlamına geliyor. Asya Kalkınma Bankası (ADB), Pakistan ekonomisinin bu yıl yüzde 3 büyüyeceğini tahmin ediyor.

Pakistan, geçen yıl yüzde 4,1 büyümüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir