Palamut doyurmadı, umut hamside

Palamuttan beklediğini bulamayan balıkçılar, hamsi avından umutlu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

SAMSUN - Karadeniz'de bu yılki palamut sezonundan beklediğini bulamayan balıkçılar, bu yıl erken başlayan Nisan ayına kadar sürecek olan sezonda hamsi avından umutlu olduklarını söylediler.

Hamsi avı için hazırlıklarını yapan balıkçılar, halen kıyı balıkçıları tarafından az miktar palamut avı yapılabildiğini söylediler.

Normal şartlarda Nisan ayına kadar sürecek hamsi sezonunun bu yıl bereketli geçeceğini umut ettiklerini belirten İlkadım Balıkçılar Kooperatifi 2. Başkanı Atalay Alver, ''Bu sene palamut avlayamadık, güvencemiz hamside'' dedi.

Hamsi avının da bereketli olacağı konusunda endişeleri bulunduğunu kaydeden Atalay, ''hamsi olup olmayacağı belli değil, çünkü çok açıktan geçiyor. Kış gelip havalar esmedikçe hamsinin de olacağını sanmıyoruz'' diye konuştu.

Halen tezgahlarda ise ''çingene'' tabir edilen ve palamut sezonunun sonuna yaklaşıldığının işaretleri olan küçük boy palamutlara rastlanıyor. Boylarına göre palamutlar tanesi 7 YTL'ye kadar alıcı bulurken, hamsinin kilosu ise 1-3 YTL arasında değişiyor.