Para geliyor, hizmet yok

Başbakan Erdoğan, Hakkari'deki yerel yönetimi merkezi bütçeden yeterli pay ayrılmasına rağmen kente hizmet etmemekle suçladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAKKARİ - İki ülkeye sınırı olan Hakkari'nin önemli bir çekim merkezi olabileceğine dikkat çeken AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merkezi bütçeden yeterli pay ayrılmasına rağmen yerel yönetimi kente hizmet etmemekle suçladı.

Erdoğan, partisince Hakkari Valiliği önünde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"İşte Yüksekova'da 17 Temmuz 2010'da yılda 1 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanının temelini attık. Bu havaalanı 120 trilyona mal olacak, 120 trilyon ama ne oldu bunun temel atma törenini bile engellemek istediler ama benim Ulaştırma Bakanım geldi ve burada temeli her türlü şarta rağmen attılar. Şu anda inşaat devam ediyor.

Bak biz şimdi buraya uçağı indireceğiz. Ben bir tane uçağın gelmesini istemiyorum, buraya haftada 15-20 uçağın inip kalkmasını istiyorum. Dünyanın değişik yerlerinden buraya uçaklar gelsin istiyorum. Kaya Resimleri'ni, Dirheler'i, Melik Esed Mezarlığı'nı görmeye gelsin. Bay Kalesi, Kelat Sarayı, Zeynel Bey Medresesi, Taş Köprü, Amerika'dan, İngiltere'den, Japonya'dan buraları görmeye gelsinler istiyorum. Turistleri burası çeker. Dünyanın her yerinden dağcılar, gelsinler, Cilo Dağı'na çıksınlar, Sat Dağı'na tırmansınlar, yaylaları, mezraları görsünler istiyorum. Türkiye'den, dünyadan genç üniversite öğrencileri, Hakkari Üniversitesi'nin TOKİ tarafından yakında inşa edilecek kampüsünde ilim tahsil etsin. İstiyorum ki Hakkari'nin de esnafı kazansın, tüccarı kazansın, Hakkari üretsin, şu andaki ihracatını daha da artırsın. İşsiz iş sahibi olsun. İnanın bunu yaparız."

Batıdan fazla bütçeleri var

Derecik Sınır Kapısı'nı bu yıl 14 Şubat'ta açtıklarını, 25 Nisan'da da Çukurca Üzümlü Sınır Kapısı'nın açılması onayını verdiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Esendere Sınır Kapısı'nın temelini yakında atıyoruz. Bu kapıyı İran ile ortak olarak işletecek, geçişleri daha hızlı hale getireceğiz.

Hakkari Belediyesine, hani bazen diyorlar ki, 'gelmiyor.' Ne gelmiyor? Yalan söylemeyin. Çıksınlar bunu açıklasınlar. Bakın size ne kadar para gönderdiğimizi söyleyeyim, onu da bütün buradaki gelmeyen, gelemeyen Kürt kardeşlerime anlatın. 2010 yılında 13.5 trilyon pay verdik. Yüksekova Belediyesine 2010 yılında 18 trilyon pay verdik. Bunları özellikle bilmenizi istiyorum. Yani batı ne alıyorsa buralar daha fazlasını alıyor. Çünkü ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olduğu için buralara paydan daha fazla veriyoruz. Hakkari Belediyesinin görevi olmasına rağmen, şu anda şehir içindeki yolları biz bazı ana arter diyebileceğimiz yerleri Karayollarına yaptırtıyoruz. Ve buraya 4 çöp kamyonu gönderdik biliyor musunuz? Buna rağmen Hakkari çöpe mahkum ediliyor, çöp toplanmıyor. Peki bu mudur hizmet? Hakkariliye layık görülen bu mu? Bu çöpe, çamura, toz toprağa Hakkarili layık mıdır? İşte ben sizin bunu da sorgulamanızı istiyorum. İstismar siyaseti yapanlarla hizmet siyaseti yapanları artık birbirinden ayırmanızı istiyorum. Siz çok daha iyisine layıksınız. Biz de bunun için çalıştık, bunun için çalışmaya devam edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir