Park Holding, ek teminatı ÖİB'ye yatırmadı

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ özelleştirmesinde, 3. sıradaki teklif sahibi Park Holding dün akşam 18.00'a kadar yatırması gereken ek teminatı yatırmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Park Holding, Boğaziçi Elektrik Dağıtım'ı (BEDAŞ) devralmak için Mart ayı sonuna kadar ek süre alabilmek için 31 Ocak'a yatırması gereken yüzde 2'lik ek teminatı yatırmadı.

ÖİB'den yapılan açıklamada, "İdaremizce, teklif sahibine, Hisse Satış Sözleşmesinin imzalanması için -ek geçici teminatın 31 Ocak 2012 tarihi saat 1800'e kadar İdaremize teslim edilmesi kaydıyla- 30 Mart 2012 tarihi saat 1800'e kadar ek süre verilmişti. Teklif sahibi tarafından, ek geçici teminat, 31 Ocak 2012 tarihi saat 1800'e kadar İdaremize teslim edilmediğinden, teklif sahibinin geçici teminatı irat kaydedilmiştir" denildi.

Boğaziçi EDAŞ için Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun onayladığı başka bir teklif olmadığından bu ihalenin iptal edilmesi bekleniyor.

Park Holding, 2.496 milyar dolar ile ihalede en iyi üçüncü teklifi vermişti. İhalede en iyi teklifi veren MMEKA ve ikinci sıradaki Aksa Elektrik'in gerekli şartları yerine getirememesi nedeniyle ÖİB ihalede üçüncü en iyi teklifi veren Park Holding'e devir için çağrıda bulunmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir